Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Av. Günaydan kitap Gönende Yaşam İzim

Av. Günaydan kitap Gönende Yaşam İzim

Gönenli avukat Sedat Günayın, Gönende Yaşam İzim isimli kitabı yayınlandı. 41 yıldan bu yana avukatlık yapmakta olup, 1950 yılında Gönene yerleşen Günay, kitabını yazma nedenini şöyle açıkladı:

Gönenli avukat Sedat Günay`ın, "Gönen`de Yaşam İzim" isimli kitabı yayınlandı. 41 yıldan bu yana avukatlık yapmakta olup, 1950 yılında Gönen`e yerleşen Günay, kitabını yazma nedenini şöyle açıkladı:
"Dünya ölümlü, insanoğlu göçüp gidiyor ve zamanla da unutuluyor. Gidiyor da, yaşamını zenginleştirenlerin, giderken iz bırakanların bir ayrıcalığı oluyor.Sanki isimleri daha uzun süre kalıcı oluyor. Bu işin maddi yönü yok. Ama manevi hazzı var. İnsan da bu haz ile tatmin oluyor. Beni de bu duygu çekiyor, yaşım yetmişe bir kala…Mesele uzun yaşamak da değil. Çok şükür, `Dolu dolu, huzurlu ve mutlu yaşadım` diyebilirim, kendim için. Yaşımın gerektirdiği her şeyi yaptım: Okudum, meslek sahibi oldum, derneklerde çalıştım, tiyatro yaptım, lisanslı spor yaptım, siyaset yaptım, çalıştığım kurumların başkanı oldum. Bu birikimlerle, Gönen`de yaşadım. Artık oturup yazmak sırası geldi. Bir gazetede köşe yazısı yazmak düşüncesi hep ilgimi çekerdi. Artık yazıyorum ve karşınızdayım. Ama okumuş ve okuyan bir kişi olarak belirtmeliyim ki, yerel ve iddiasızım…İnsancıl tavırları severim ve öyle yaşarım. Sevgi vermek, başkasını mutlu etmek, içten davranmak, olaylara, hayata güzel, iyi niyetle bakmak, espri aramak ilkemdir. Kıskanç bir kişi değilimdir, olanla da yetinmesini bilirim. Bulunduğum ortamlarda kıskançlık duygusunu yaşamadım. Ama kitabın bazı bölümlerinde görüleceği gibi memleketim Gönen`de yaşayıp, okul yapan, ticarette, sporda, bürokraside büyük başarı yakalayıp, iz bırakan kişileri size sunarken, onları az da olsa kıskandığımı itiraf etmeliyim.
`İz bırakmak` çok güzel bir şey…Düşünsenize, dünyadan ayrıldıktan yıllar sonra da anılacaksınız! Anılma konusu sizden çok, bıraktığınız iziniz olacak. Bir okulda, bir hastanede, bir parkta isminiz yazacak ilelebet. Meraklısı "kimmiş?" diye soracak, bilgilenecek, tanıyacak. Kıskanılacağı bir durum…Param yok ki okul, hastane yapayım. Ama öteden beri dostlarım da söylüyordu. Üç yıldır her hafta yazıyorum ve yayınlanıyor. `Yazdıklarımı kitap yapayım` Yüz otuzu aşkın yazı, yaklaşık üç yüz sayfa civarında. Unutmasın beni dostlarım, arkadaşlarım. Onların anılarında, kitaplıklarında yaşayayım. Dağıtayım, eşime dostuma. İşte dostlarım, işte size benden anı. Koyun, kitaplığınıza. Bundan güzel iz mi bırakılır? Hatta kitabın adı olsun, Gönen`de Yaşam İzim"


Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli