Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Av. Değirmenci ´İspatlanırsa intihar ederim´ dedi!

Av. Değirmenci ´İspatlanırsa intihar ederim´ dedi!

Avukat Yüksel Değirmenci´den Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı´ya "İspat etsin intihar ederim" yönünde çok iddialı bir açıklama geldi.

Aslen Erdek´li olan Avukat Yüksel Değirmenci, bir basın toplantısı düzenleyerek Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı´nın kendisi hakkında bulunduğu iddialara yanıt verdi.

Bandırma´da bulunan avukatlık bürosunda dün sabah bir basın toplantısı düzenleyen Avukat Değirmenci, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı´nın yalan konuştuğunu iddia ederek "Hüseyin Sarı´nın konuştuğu her kelime yalandır" dedi.

Müvekkili Yaşar Ceyhun Mırız ile Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı´nın arasında ki husumetin kendisini ilgilendirmediğini belirten Değirmenci, "Mırız Turizm A.Ş. Erdek´te Çuğra´dan bir yer satın almış büyük bir arazi. 18 Uygulaması yapılmış ve iptal edilmiş. Bunun üzerine biz de dava açtık. Geri dönüşüm yapılmasını talep ettik. Başkan Sarı, geri dönüşümün belediyelerin yapamadığını söylüyor. Yalan söylüyor. Bu uygulama belediye tarafından yapılması gerekiyor. Geri dönüşüm davasının açılmasıyla bilirkişi araziye değer biçiyor ve 17 trilyon diyor. Benim bilirkişiye müdahil olmam söz konusu olabilir mi? Başkan Sarı böyle olduğunu iddia ederek benim Erdek´i yemek istediğimi söylüyor ve Erdek´i yedirmem" diyor. Eğer bilirkişi raporuna benim müdahale ettiğimi ispat etsin ben tüm malvarlığımı bağışlayarak intihar ederim. Bende de mahkeme kararı var onda da var. O kağıtlarda benim alacağım aracılık parası yazıyor. 243 bin lira az para mı? Tabii ki hayır. Ben inşaat ustası babamın yanında amelelik, hamallık yaparak bugünlere geldim. Ben onun gibi zengin bir ailenin çocuğu değilim. Yapmış olduğum amelelikle de gurur duyuyorum. Eğer Hüseyin Sarı benim aldığım paranın sadece yazı yazarak alındığını söylüyorsa kendiside mimar değil o zaman avukat olsaydı." dedi.

Av. Değirmenci ?Erdek Belediyesi zarara uğratılıyor?

Erdek Belediyesi´nin müvekkili Yaşar Ceyhun Mırız´a ait davaları kaybettiğini ve üstüne yine kaybedeceğini bilerek istinaf davaları açtığını belirten Av. Değirmenci "Erdek Belediyesi sürekli kaybettiği davalar sonucunda istinaf davası açarak belediyeyi zarara uğratıyor. Ben bununla ilgili olarak Erdek Belediye Başkan Yardımcısı Hulusi Ay´a giderek durumu izah ettim. Bunun yanlış olduğunu açılan davaların bedellerinin yüksek olduğunu bunun içinde ödenecek harç ve vekalet paralarının yüksek meblağlar olduğunu belirttim. Yani ben davalarımı kazanacağımı bile bile alacağım vekalet parasından vazgeçerek Erdek Belediyesi´nin bu harç paralarını ödememesi için gittim rica ettim. Bu paralar Erdek Belediyesi´nin kasasından çıkıyor yani Erdek halkının cebinden çıkıyor. Hulusi Ay´da bana kendisinin de Başkan Sarı´ya bu konu hakkında uyarılarda bulunduğunu ancak kendisini de dinlemediğini söyledi. İşte Erdek Belediyesi böyle zarara uğratılıyor." diye konuştu.

Avukat Değirmenci´nin yaptığı basın açıklamasının ardından Erdek Belediye Meclisi´nin AK Parti´li Üyesi Yaşar Ceyhun Mırız´ın da bir basın açıklaması yapması bekleniyor.



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli