Bugün, 19 Mart 2024 Salı

ATIK YAĞLAR ARTIK GERİ KAZANILACAK

ATIK YAĞLAR ARTIK GERİ KAZANILACAK

Geri dönüşüm projeleri ile çevreye duyarlılığını gösteren Altıeylül Belediyesi, daha önceden hayata geçirdiği bitkisel atık yağ toplama projesi kapsamında atık yağ toplama makinalarının sayısını çoğaltarak çevre konusundaki hassasiyetini bir kez daha orta

Geri dönüşüm projeleri ile çevreye duyarlılığını gösteren Altıeylül Belediyesi, daha önceden hayata geçirdiği bitkisel atık yağ toplama projesi kapsamında atık yağ toplama makinalarının sayısını çoğaltarak çevre konusundaki hassasiyetini bir kez daha ortaya koydu.
Çevre kirliliğinin önüne geçerek geri dönüşüme katkı sağlamayı hedefleyen Altıeylül Belediyesi, bu alanda halkın takdirini toplamaya devam ediyor. Altıeylül ilçe sınırları içerisinde belirli noktalarda bulunan Bitkisel atık yağ toplama makinaları aynı zamanda 1 Lt atık yağ karşılığında makinanın hediye haznesinden 25 Kr hediye para veriyor. Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ?5 Haziran Dünya Çevre Günü´ nedeni ile Hacı İlbey Mahalle Muhtarı Mustafa Deniz ve Burhan Erdayı İlkokulu öğrencileri ile birlikte etkinlik düzenledi. Çevre duyarlılığı oluşturma amaçlı düzenlenen etkinlikte, bitkisel atık yağ toplama makinalarına atık yağ dökülerek geri dönüşüme kazanması sağlandı. Etkinlikte öğrenciler ile bir araya gelen Başkan Kafaoğlu 5 Haziran Dünya Çevre gününü kutlarken sözlerine şu şekilde devam etti. ?Belediyelerin çevreye duyarsız kalması asla düşünülemez, Altıeylül Belediyesi olarak çevreye duyarlı bir belediyeyiz. Çevre bizim geleceğimiz, gelecek nesillere çok daha güzel bir çevre bırakabilmemiz için, çevreyi kirletmemek ve kirleten atıkları toplayarak geri dönüşüme kazandırmamız ve yol gösterici olmamız gerekir. Yaşaya bilmemiz için temiz hava, temiz su, temiz bir toprak lazım, bu da çevreye duyarlılıkla olur? dedi. Kafaoğlu, vatandaşların bilinçlendirilmesi hususunda da muhtarlara büyük bir sorumluluk düşüyor dedi. Etkinlikte Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu Hacı İlbey Mahallesi Muhtarı Mustafa Deniz´i çevreye olan duyarlılığından dolayı tebrik ederek hediye taktim etti.
Haber Merkezi



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli