Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

ATA`YI ANMA GÜNÜNDE BÜSTÜ TÖRENLE AÇILDI

ATA`YI ANMA GÜNÜNDE BÜSTÜ TÖRENLE AÇILDI

Bigadiç 75. yıl Eti Holding İlkokulu'nda, Atatürk Büstü törenle açıldı.

Bigadiç 75. yıl Eti Holding İlkokulu’nda, Atatürk Büstü törenle açıldı.
Bigadiç`te Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 76. yıldönümü anma programı çerçevesinde, 75. Yıl Eti Holding İlkokulu bahçesine yeni yapılmış olan Atatürk Büstü`nün açılış töreni gerçekleştirildi.
Büstün açılışına Bigadiç Kaymakamı Barış Aktan, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mehmethan Doğan, Belediye Başkanı İsmail Avcu, Savcı Müslüm Erboğa, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Efe, veliler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Açılışta konuşan Bigadiç Kaymakamı Barış Aktan, okul bahçesine yapılan Atatürk büstün böyle bir günde açılmasının anlamlı olduğunu belirterek, Türk Milleti’nin bağrından çıkardığı Atatürk, son nefesine kadar milletimizin her alanda yücelmesi için çaba göstermiş, ileri görüşlülüğü, eserleri, barışçı kimliği, dünya gerçeklerini iyi bilmesi, insani değerlere verdiği önem ve evrensel düşünce yapısı, onu dünyanın saygın liderlerinden biri haline getirmiştir. 10 Kasım’lar, Atatürk’ü fikirleriyle, idealleriyle anma ve Cumhuriyetin değerlerini koruyarak ebediyete kadar yaşatma kararlılığını gösterme günüdür. Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ü ebediyete intikalinin 76. yıldönümünde saygı ve rahmetle anıyoruz” dedi.
Bigadiç Kaymakamı Aktan, Belediye Başkanı Avcu, Savcı Erboğa, İlçe Milli Eğitim Müdürü Efe ve Okul Müdürü Saylak büstün üstündeki Türk Bayrağını birlikte kaldırarak Atatürk Büstünü açtılar.



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli