Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Ata´ya Balıkesir´de de duygulu anma

Ata´ya Balıkesir´de de duygulu anma

Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 78. yılında tüm yurtta olduğu gibi Balıkesir´de de törenle anıldı.

Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk,  ebediyete intikalinin 78. yılında tüm yurtta olduğu gibi Balıkesir´de de törenle anıldı. 

Anma törenleri Atatürk anıtına çelenklerin konulmasıyla başladı. Büyük önder Atatürk´ün yaşama veda ettiği saat olan 09.05´te siren sesleri eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okunarak bayraklar yarıya indirildi. Tören daha sonra Salih Tozan Kültür Merkezi Salonu´nda düzenlenen anma programı ile sürdü. Öğrencilerin şiirleri ve oratoryo gösterilerinin sunulduğu tören de, Atatürk´ün sevdiği türküler okundu. Törenin ardından Vali Yazıcı, öğrencilerle sohbet etti.
Altıeylül Hüma Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´nin hazırlayıp sunduğu  programa Vali Ersin Yazıcı, Garnizon ve 9.Ana Jet Üs  Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kemal Turan, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Levent Sökal, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, ilçe kaymakamları, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, askerler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Balıkesir duygulu anma
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı