Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Atatürkün kurduğu CHPden ADDnin Lokal talebine ret

Atatürkün kurduğu CHPden ADDnin Lokal talebine ret

Erdek Belediye Meclisinin 4 Nisan Çarşamba günü düzenlenen Nisan ayı toplantısında ilginç gelişmeler yaşandı.

Erdek Belediye Meclisi`nin 4 Nisan Çarşamba günü düzenlenen Nisan ayı toplantısında ilginç gelişmeler yaşandı. 
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Erdek Şubesi`nin, Erdek sahil bandında (Kumlu Yalı Caddesi eski barların bulunduğu alanda) belediyeden lokal talep isteği, CHP grubunun oylarıyla reddedildi.
AK Partili Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan ve AK Partili meclis üyeleri Melek Decan Erarslan, Halil Aydöner, Aycan Ener, Selçuk Acu, Yılmaz Öğrenir Atatürkçü Düşünce Derneği`nin ülkemiz açısından önemine vurgu yaparken, yer tahsisi ile ilgili yapılan oylamada, mecliste çoğunluğu elinde bulunduran 9 CHP`li üyenin 7`si, ADD`ye yer verilmesine karşı çıkıp, iki CHP`li üye ise çekimser kaldı. Yapılan oylama sonunda ADD Erdek Şubesi`ne sahilde lokal yeri verilmesine AK Partililer "EVET" derken, ADD`nin bu talebi, AK Partinin 6 kabul, CHP`li üyelerin 7 ret oyuyla kabul edilmedi.
Nisan ayı meclisinde 5 üyenin katıldığı toplantıda AK Partili Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, "Sizler, her zaman Atatürk`ün kurduğu bir parti olmakla övündüğünüz halde Atatürkçü Düşünce Derneği`nin lokal isteğine karşı çıkıyorsunuz. Bunun nedenini kamuoyuna nasıl açıklayacağınızı merak ediyorum. Bu ülkenin her zaman Atatürkçü Düşünce`nin ışığına ihtiyacı var" dedi.
Meclisi izlemek üzere salonda bulunan ADD Erdek Şubesi yöneticilerinin, lokal yeri isteklerinin CHP`li üyeler tarafından reddedilmesinin ardından büyük bir hayal kırıklığı içinde salondan ayrıldıkları gözlendi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli