Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Atatürk´ün Bandırma´ya gelişinin yıldönümü kutlandı

Atatürk´ün Bandırma´ya gelişinin yıldönümü kutlandı

Büyük Önder Atatürk´ün Bandırma´ya gelişin 92. Yıldönümü ilçede düzenlenen iki ayrı törenle kutlandı.

Büyük Önder Atatürk´ün Bandırma´ya gelişin 92. Yıldönümü ilçede düzenlenen iki ayrı törenle kutlandı.
İskelede düzenlenen temsili karşılama töreninde, denizden römorkörle karaya çıkan iki kız öğrenci tarafından getirilen Türk Bayrağı, Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar´a teslim edildi.
Buradaki törene, Kaymakam Yazar´ın yanı sıra CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş. 6. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı, Hava Pilot Albay Selahattin Akalp, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri, askeri birlikler öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 

Kaymakam Yazar ve beraberindekiler daha sonra ikinci törenin gerçekleştirildiği Cumhuriyet Alanı´na geçti.

Atatürk anıtına çelenklerin sunulması, saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma Belediye Başkanı Dursun Mirza tarafından yapıldı.

Mirza, konuşmasında şunları söyledi: ?16 Mayıs 1919´da İstanbul´da gerçekleşti Mustafa Kemal ile Bandırma´nın ilk buluşması. Sarı saçlı, mavi gözlü, O dev yürekli adam, Karadeniz´in hırçın dalgalarına, ulusumuzun içine düşürüldüğü zorluklara aldırmadan, Bandırma Vapuru ile Anadolu´ya ulusumuzun kurtuluş umutlarını taşıyacaktı. 19 Mayıs´ta Samsun´da noktalandı bu zorlu ve kutlu yolculuk. Bandırma Vapuru, böylece bir ulusun kaderini değiştirecek onurlu bir mücadelenin ilk adımına tanıklık etmişti. Bandırma´nın adını, Kurtuluş Savaşı tarihinde çok özel bir yere yazdırmıştı. Bu onur savaşı, bu özgürlük mücadelesi Büyük kurtarıcı Mustafa Kemal Atatürk´´ün önderliğinde büyük bir zaferle sonuçlanmış ve yepyeni bir devlet olarak dünya tarihine Türkiye Cumhuriyetini armağan etmiştir. Bu büyük zaferin onurunu bugün de hep aynı heyecanla yaşıyoruz. Türk ulusu, dünya durdukça bu onuru yaşamaya ve Cumhuriyetimizin kıvancını sonsuzluğa ulaştırmaya kararlıdır.?

Tören, bir öğrencinin seslendirdiği şiir ve halk oyunları gösterisi ile sona erdi. 

Haber : Ahmet Pesen



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli