Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Atatürkü anıyor ve arıyoruz

Atatürkü anıyor ve arıyoruz

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, Ulu Önder Atatürk, aramızdan ayrılışının 74. yıldönümünde Bandırma da çeşitli törenlerle anıldı.

Türkiye Cumhuriyeti`nin kurucusu, Ulu Önder Atatürk,  aramızdan ayrılışının 74. yıldönümünde Bandırma` da çeşitli törenlerle anıldı.
İlk tören Cumhuriyet alanında gerçekleşti, çelenklerin Atatürk Anıtına sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı seslendirildi.
Vali Yardımcısı Mehmet Çiftarslan, Garnizon ve 6. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Mehmet Uğur Balkış Belediye Başkanı Sedat Pekel`in de katıldığı ikinci tören Barış Manço Kültür Merkezi`nde yapıldı.
Günün anlam ve önemini dile getiren konuşmayı  Bandırma Ticaret Lisesi Müdürü Yüksel Ülkar yaptı. Ülkar, konuşmasında şu duygu ve düşüncelerini dile getirdi:
``Dolmabahçe Sarayı`n da 10 Kasım 1938 sabahı saat dokuzu beş geçe, canlılar için değişmez kanun hükmünü uyguladı. Her fani gibi o da payına düşeni yaşadı. Mustafa Kemal Atatürk aramızdan ayrıldı.
Atatürk deha kişidir Askeri ve Siyasi alanlarda daha önce yöntemler uygulayarak o günün şartlarında hayal bile edilemeyen güç işlere imza atmıştır. Yalnızca ve yalnızca milletine güvenmiş, millet her şeyin üzerinde tutmuştur. Bu güven ona zaferler kazandırmış, en büyük eserim dediği Türkiye Cumhuriyetini kurma gücünü vermiştir.``
Tören Atatürk konulu şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödül verilmesi ve Ticaret Meslek Lisesi öğrencilerinin hazırladığı Atamızı anma programı ile sona erdi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu