Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

Atatürk´e hakarete sert tepki

Atatürk´e hakarete sert tepki

Türk Eğitim-Sen Bandırma Temsilcisi Arda Ertan ?Son günlerde devletimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk üzerinden yürütülen gerçek dışı spekülasyonlar ve doğrudan şahsına edilen hakaretler sebebiyle, vatansever Türk milletinde büyük bir tepki ve öfkenin

Türk Eğitim-Sen Bandırma Temsilcisi Arda Ertan ?Son günlerde devletimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk üzerinden yürütülen gerçek dışı spekülasyonlar ve doğrudan şahsına edilen hakaretler sebebiyle, vatansever Türk milletinde büyük bir tepki ve öfkenin ortaya çıktığını üzülerek görmekteyiz.? dedi.
Türk Eğitim-Sen Bandırma Temsilcisi Arda Ertan, Atatürk´e hakaret eden tarihçilerle ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti: ?Anadolu´nun bağrından çıkıp, harap ve bitap düşmüş bir toplumu tek yürek, tek bilek haline getirerek, yedi düvele meydan okuyan ve haddini bildiren büyük önder, devletimizin kurucusu, ilk cumhurbaşkanımız Mustafa Kemal Atatürk´e saygı ve eleştiri sınırlarını aşacak nitelikteki bu açıklamaları yapanları lanetliyor, bu ayıba sessiz kalanları da şiddetle kınıyoruz. Atatürk´e yapılan hakaretlerin temelinde devletimizi itibarsızlaştırma girişimlerinin bulunmaktadır. İçinde bulunduğumuz zaman ise, kutuplaşmadan, ayrışmadan, bölünmeden, topyekün bir ulus olarak ülkemizin her karış toprağını ve değerlerimizi yeniden kurtuluş ruhu içinde ve devletimizin kuruluş prensipleri çerçevesinde müdafaa etmeyi zorunlu kılmaktadır. Tam 94 yıldır destansı Kurtuluş Savaşımızı bir türlü kabullenemeyen, içten içe ağıtlar yakan, devlete olan kinini 80 yıl önce vefat etmiş bir şahsiyetin arkasından spekülasyonlar yaparak kusan bu kişilerin ?Bağımsızlık Benim Karakterimdir´ diyen birini sevmesi mümkün değildir. Türk Eğitim-Sen olarak, tüm sağduyulu halkımızı Gazi Mustafa Kemal Atatürk´´ün hatırasına ve geçmişte onun büyük zorluklarla kurduğu, şimdilerde de bizlerin yine büyük mücadelelerle yaşatmaya çalıştığı Türkiye Cumhuriyetine sahip çıkmaya davet ediyoruz.?
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Atatürk hakarete sert tepki
  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı