Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Atatürk Mahallesi Muhtarı son noktayı koydu

Atatürk Mahallesi Muhtarı son noktayı koydu

Erdekin en büyük mahallelerinden olan Atatürk Mahallesinde 2004 yılından bu yana muhtarlık görevini başarıyla yapan Recai Eroğlu, muhtarlığın çileli bir iş olduğunu belirterek önümüzdeki yerel seçimlerde tekrar aday olmayacağını açıkladı.

Erdek`in en büyük mahallelerinden olan Atatürk Mahallesi`nde 2004 yılından bu yana muhtarlık görevini başarıyla yapan Recai Eroğlu, muhtarlığın çileli bir iş olduğunu belirterek önümüzdeki yerel seçimlerde tekrar aday olmayacağını açıkladı.
2004 yılından bu yana muhtarlık yapan Eroğlu, vatandaşlar tarafından gece gündüz işlerinin yapılması amacıyla gerek evine gelindiğini, gerekse kendisine telefon açıldığını, işi yapılmayan tek bir mahalle sakininin olmadığını söyleyerek tekrardan muhtar adayı olmayacağını ifade etti.
Kendisinden boşalacak muhtarlık koltuğuna, önümüzdeki yerel seçimlerde Atatürk Mahallesi`ne faydası dokunacak bir adayın oturacağını umduğunu söyleyen Eroğlu, bugün Atatürk Mahallesi`ne ait hizmet ofisi varsa, bunun Erdek Belediyesi`nin yardımlarıyla gerçekleştiği itirafında bulunup, elektrik borcunu dahi belediyenin ödediğini kaydetti.
Eroğlu, 2014 yılaıda yapılacak muhtarlık seçiminde neden aday olmayacağını ise şu sözlerle anlattı:
"Aylık 315 lira maaş alıyoruz, belediyenin yerini kullanmasam, belediye elektrik borcumuzu ödemese, muhtarlığa ait demirbaşlar sokak ortasında kalacak. 2004 yılında çok büyük umutlarla bu işe talip olmuş ve de seçimi kazanmıştım. Ancak, mahalle sakinlerinin % 70`nin mali durumunun iyi olmamasından dolayı yaptığımız hizmetler karşılığı onlardan para talep edemiyoruz. Nüfus Talep Belgesi, Fakirlik İlmuhaberi, İkametgah vs. gibi muhtarlık hizmetlerinin kapsamında bulunan işler karşılığı, örneğin fakirlik ilmuhaberi verdiğiniz vatandaştan para nasıl isteyebilirsiniz?
İnternet, telefon masrafları bize ait, her ay düzenli olarak ödemek zorunda kaldığımız Bağ-Kur primi kısaca bu iş artık yapılacak gibi değil. Yıllık giderimiz 6000-6500 lira civarında, gelirimiz 3600 lira civarında gelir-gider dengesinde uçurum var. Pazarcılık, ağaç budama ve hamallık yaparak aradaki açığı kapatmaya çalışıyorum ama artık yoruldum. İlk dönemimde çok mutluydum, ancak ikinci dönemim için aynı şeyi söyleyemiyorum. Bazı günler, özellikle 2. dönemim olan 2009`da neden aday oldum diye kendimi sorguluyorum. Normal seçim tarihi olan Mart 2014`te artık ben aday değilim." dedi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı