Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Atatürk İlköğretim okulunda Bilim ve Teknoloji Haftası

Atatürk İlköğretim okulunda  Bilim ve Teknoloji Haftası

Her yıl 8-14 Mart arasında kutlanan Bilim ve Teknoloji Haftası etkinliği, ilçemiz Atatürk İlköğretim Okulunda düzenlendi.

Her yıl 8-14 Mart arasında kutlanan Bilim ve Teknoloji Haftası etkinliği, ilçemiz Atatürk İlköğretim Okulu`nda düzenlendi.
Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Orhan Elik`in girişiminde gerçekleşen etkinlik, hafta içinde kutlandı.
Gelişmiş ülkelerin seviyesine ulaşmak, kaliteli yaşam standartlarına sahip olabilmek için Bilim ve teknolojiyi kullanarak ve bu bilince varılması amacıyla, her yıl 8-14 Mart tarihleri arasında bilim ve teknoloji haftası düzenlendiğini hatırlatan okul müdürü Elik, 14 Mart Bilim ve Teknoloji Haftası`nın önemli olduğuna dikkat çekti.
Düzenlenen etkinliğe Okul Müdürü Orhan Elik, okul öğretmenleri, veliler  ve öğrenciler katıldı. Etkinliği düzenleyen 6.sınıf öğrencileri hazırladıkları günün anlam ve önemi ile ilgili şiir, yazı, skeç, sunum vb. etkinliklerini sergilediler.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmada, ülkemizin gelişmekte olan bir ülke olduğu, gelişmiş ülkelerin rahat yaşama olanaklarına bilim ve teknoloji sayesinde ulaştıkları ifade edilerek "Ülkemizin gelişmesi için hepimizin birer bilim adamı olmamız ve çok çalışmamız gerekir, bilim adamı objektif, şüpheci ve araştırır. İnsanın egemen olma isteği, daha rahat yaşama isteği, üstün olma isteği ve bunun gibi istekler hiç bitmeden sürüp gidecektir dolayısıyla da insanın doğayla savaşı bilgi üretimi de durmaksızın sürecektir" denildi.
Ayrıca Ateşböceği eğitim aracına gelerek istedikleri konular hakkında araştırma yapan 6.sınıf öğrencileri öğrenmiş oldukları bilgilerle slogan ve afiş tasarımı yaparak, arkadaşları ile görsel paylaşım yapıp, öğrencilerin bilinçlenmesinde yardımcı oldular.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli