Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Ataş:Ulaşım Mastır Planı Hazırlanmalıdır

Ataş:Ulaşım Mastır Planı Hazırlanmalıdır

Bandırma Belediye Meclis Üyesi Yakup Ataş yaptığı açıklamada Bandırma'da günlük yaşam ve ekonomik faaliyetler sırasında ortaya çıkan hareketlilik, motorlu taşıt kullanımını artırmaktadır.

Bandırma Belediye Meclis Üyesi Yakup Ataş yaptığı açıklamada Bandırma'da günlük yaşam ve ekonomik faaliyetler sırasında ortaya çıkan hareketlilik, motorlu taşıt kullanımını artırmaktadır. Şehirlerde çevreden merkeze doğru konut yoğunluğu artarken yol genişliğinin azalması kent içi trafik sorununu daha da ağırlaştırmaktadır” dedi.
Bandırma'da kayıtlı bulunan araç sayısının yaklaşık olarak 45 bini bulduğunu açıklayan Ataş, bundan dolayı birçok şehirde olduğu gibi Bandırma'da da yolların yüzde 40-50'sinin araçlar tarafından otopark olarak kullanıldığını söyledi.
İlçede otopark sorununun bulunduğunu dile getiren Ataş, İlçemizde var olan yolların otopark olarak kullanılması yanlıştır. Bunun için yerel yönetim tarafından yeterli düzeyde otoparklar yapılarak yollara araba parkının önlenmesi gereklidir” dedi.
Bandırma'nın bir an önce ulaşım mastır planlarının hazırlanması gerektiğini vurgulayan Ataş, Projeler oluşturulurken de daha ucuz ve daha kolay tedbirlere başvurmak yerine daha pahalı ve yeterince üzerinde düşünülmemiş projelere yönenilmemelidir” şeklinde konuştu.
Bandırma'nın ulaşım sorunlarının daha etkin bir şekilde çözümü için tüm ulaşım türlerini kapsayacak bütünleşik bir sistem oluşturulması gerektiğini dile getiren Ataş devamında şunları söyledi Ulaşım planlaması şehirle ilgili bütün planların bir unsuru olarak ele alınmalı, planlar planlama ehliyetine sahip uzman kişiler tarafından ve katılımcı bir yaklaşımla hazırlanmalıdır. Bunun yanı sıra yapılan planlar herkes için bağlayıcı olmalı, rafta kalmamalı ve uygulanmak için yapılmalıdır”



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false