Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Atamızı Şükran, Gurur ve Minnetle Andık

Atamızı Şükran, Gurur ve Minnetle Andık

10 Kasım 1938 yılında kaybettiğimiz ulu önder Atatürk için ilçede anma töreni düzenlendi. Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 73üncü yıldönümünde düzenlenen törenle anıldı.

10 Kasım 1938 yılında kaybettiğimiz ulu önder Atatürk için ilçede anma töreni düzenlendi.
Türkiye Cumhuriyeti`nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 73`üncü yıldönümünde düzenlenen törenle anıldı.
Erdek Cumhuriyet Alanında Atatürk Anıtı`na Kaymakam İsmail Kaygısız, Garnizon Komutanı Dr. Dz. Kd. Alb. İskender Tunaboylu, Belediye Başkan Vekili Melek Decan Eraslan, Cumhuriyet Başsavcısı Raşit Emir Delal ve diğer kurum ve kuruluşlarla sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerin çelenklerinin konulması ile başlayan törende, saygı duruşunda bulunuldu.Törene katılanların İstiklal Marşı`nı okuması ile bu alandaki tören sona ererken, Atatürk`ü anma programı, Erdek Öğretmenevi A.S.O. salonunda, Erdek Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan etkinlikle devam etti. Erdek Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Eroğlu, Atatürk`ün kişiliği ile ilgili bilgiler aktardı.

Daha sonra, 10 Kasım konulu resim ve kompozisyon dalında derece alan öğrencilere çeşitli ödüller verildi. Etkinlik, öğrencilerin 10 Kasım Oratoryo`sunu seslendirmeleri ile sona erdi.
Haber : Taygun Ertan


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli