Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Atamızı saygı ve minnetle andık

Atamızı saygı ve minnetle andık

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürkün, aramızdan ayrılışının 75. yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de düzenlenen törenlerle anıldı.

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk`ün, aramızdan ayrılışının 75. yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de düzenlenen törenlerle anıldı.
İlk tören Erdek Cumhuriyet Alanında yapıldı. Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, Erdek Garnizon Komutanı Dz. Kur. Alb. Ferhat Bağlarlıoğlu, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, Erdek Cumhuriyet Başsavcısı Ertan Çubukcu ile siyasi partilerin temsilcileri ve sivil toplum örgütlerinin yöneticileri tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunulması ile başladı. 
Saatler 09.05`i gösterdiğinde verilen komut ve siren sesleri ile iki dakikalık saygı duruşu ve istiklal marşımızın hep birlikte okunması ile törenlerin birinci bölümü tamamlanmış oldu.                           
Törenlerin ikinci bölümüne saat 10.00`da Erdek Öğretmenevi`nde devam edildi. 
Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, Erdek Garnizon Komutanı Dz. Kur. Alb. Ferhat Bağlarlıoğlu, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, Erdek Cumhuriyet Başsavcısı Ertan Çubukcu buradaki törende de hazır bulundu. 
Erdek Nerime Yüksel Ortaokulu Müdürlüğü`nün hazırlayıp sunduğu 10 Kasım Atatürk`ü anma programı saygı duruşu ve okunan istiklal marşımız ile başladı.  
Günün anlam ve önemi belirtilen konuşmanın yapılmasının ardından, anma töreni şiirlerin okunması ve öğrencilerinin hazırlayıp sunduğu Atatürk Oratoryosu ile devam etti. 
Tören, 10 Kasım Haftası kapsamında ilçede düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile tamamlanmış oldu.
Taygun Ertan


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı