Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

Atamızı Minnetle Andık

Atamızı Minnetle Andık

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu önder Mustafa kemal Atatürkün aramızdan ayrılışının 74. yıldönümü Erdekte düzenlenen törenlerle anıldı.

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu önder Mustafa kemal Atatürk`ün aramızdan ayrılışının 74. yıldönümü Erdek`te düzenlenen törenlerle anıldı.
İlk tören Erdek Cumhuriyet alanında yapıldı. Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, Erdek garnizon komutanı Dz. Kur. Alb. İskender Tunaboylu, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan ve Erdek Cumhuriyet Başsavcısı Raşit Emir Dellal, siyasi parti Erdek Temsilcileri ve Sivil toplum dernek yöneticileri tarafından Atatürk anıtına çelenk koyulması ile başladı. Saatler 09.05`i gösterdiğinde verilen komut ve siren sesleri ile iki dakikalık saygı duruşu ve istiklal marşımızın hep birlikte okunması ile törenlerin birinci kısmı tamamlanmış oldu.
Törenlerin ikinci kısmına saat 09.30`da Erdek Öğretmen evinde devam edildi. Erdek Lisesinin hazırlayıp sunduğu 10 Kasım Atatürk`ü anma programı saygı duruşu ve okunan istiklal marşımız ile başladı. Erdek Lisesi Müdürü Ali Yongalı`nın yaptığı günün anlam ve önemi üstüne olan konuşması ile devam eden program, şiirlerin okunması ve Erdek lisesi öğrencilerinin hazırlayıp sunduğu Atatürk Oratoryosu ile devam etti. Tören 10 kasım haftası kapsamında ilçede düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile tamamlanmış oldu.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı