Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Ata topraklarını ziyaret ettiler

Ata topraklarını ziyaret ettiler

Yunanistanın Neo Artake İlçesi Belediye Başkan Yardımcısı S. Diamantakis, belediye meclis üyeleri ile geçmişte Erdekte yaşayan ve savaş sırasında göç eden eski Erdeklilerin torunları hafta sonunda ilçemizi ziyarette bulundu.

Yunanistan`ın Neo Artake İlçesi Belediye Başkan Yardımcısı S. Diamantakis, belediye meclis üyeleri ile geçmişte Erdek`te yaşayan ve savaş sırasında göç eden eski Erdek`lilerin torunları hafta sonunda ilçemizi ziyarette bulundu.
60 kişiden oluşan misafir gurubu atalarının doğup, büyüdüğü toprakları büyük bir sevgi yumağı içinde gezdi, dolaştı.
Daha sonra Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan`la tanışmak isteyen Yunanlı kardeşlerimiz, 29 Mart yerel seçimde belediye başkanı seçilen Hüseyin Aysan`ı makamında ziyaret edip, başarı dileğinde bulundu.
Yunanlı misafirlerin Erdek Belediye Başkanına yaptıkları ziyaret oldukça sıcak geçerken, Erdek`e duydukları sempatiyi, Erdek`i kendi memleketleri gibi hissettiklerini Belediye Başkanı Aysan`la paylaştılar.
Neo Artake Belediye Başkan Yardımcısı S. Diamantakis ve beraberindeki meclis üyeleriyle birlikte, belediye başkanından getirdikleri mektup ve hediyeler Erdek Belediye Başkanı Aysan`a sunduktan sonra, her iki şehrin kardeş olduklarını bu bağlamda yapılacak işbirliği ile Uluslararası çerçevede Erdek ve Neo Artake`nin kardeş şehirler olabilmesi için gerekli işbirliğine belediye olarak hazır oldukları sözü verildi.
Başkan Aysan`da geçtiğimiz yıllarda yaptığı Yunanistan gezisini gelen konuklara anlatıp, Yunanistan ziyaretinde kendisini evindeki kadar rahat hissettiğini, her iki toplum arasındaki kültür yapısında fark görmediğini, sokakta karşılaştığım yüzleri görünce birbirimize çok benzediğimizi gördüğünü kaydetti. Kardeş  şehir projesine Erdek halkı adına sıcak baktıklarını Erdek Belediye Başkanı olarak bu projeyi en kısa sürede hayata geçirmek için gereken çalışmaların kısa zamanda başlatılacağı müjdesini verdi.
Artake`den başkana hediye sepetini sunan grup, birlikte hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra belediyeden ayrıldı.
Yunanlı misafirler belediye ziyaretinden sonra Erdek sokaklarında gezdiler, ellerindeki eski resimlerden atalarının oturdukları mahalleleri bulmaya çalıştılar. Erdek Merkezde gezdiler, Kyzikos Harabelerini, Kirazlı Manastırını, Apostol`u ziyaret ettiler. Narlı ve Ocakları gezdiler, kendilerini bekleyen hemşerilerine göstermek üzere bol bol Erdek`ta tarihi mekanların fotoğraflarını çektiler.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı