Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Asr-ı Fener Kitabı TGC Basın Müzesi´ndeki yerini aldı

Asr-ı Fener Kitabı TGC Basın Müzesi´ndeki yerini aldı

Fenerbahçe´nin tarihini anlatan, spor basının da tarihçesinin de yer aldığı Asr-ı Fener isimli kitap TGC Basın Müzesi Kütüphanesi´ndeki yerini aldı.

 1907 Fenerbahçe Derneği tarafından bağışlanan kitap Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto ve 1907 Fenerbahçe Derneği Kurucu Üyesi ve Asr-ı Fener Kitabı Derleyicisi Melih Esen Cengiz ile birlikte hazırlanan özel camekanınayerleştirildi. Törende 1907 Fenerbahçe Derneği Yönetim Kurulu üyeleri Orlando Carlo Calumeno ve Can Gebetaş, TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş de yer aldı.
Törende TGC Başkanı Turgay Olcayto, kitabın Türk spor basınının emeğini de yansıtması açısından çok önemli olduğuna dikkat çekti. Kitabı Derleyen Melih Esen Cengiz ise kitabın 40 kişilik çalışma grubu tarafından iki yıl süreyle devlet ve özel kişilere ait arşivlerden 50 bin fotoğraf ve belgeyi tarayarak oluşturulduğunu belirtti. 500 sayfa ve 30 kilo ağırlığında olan kitap ?Fenerbahçe´nin tarihine ışık tutup tanıklığını yapmış Türk Basınına Şükranlarımızla. 1907 Fenerbahçe Derneği? yazısıyla özel camekanında yer alıyor.
Törene Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Balotaj Kurulu sekreteri Haşmet Yavuz, Üyesi Muammer Tuncer, TGC üyeleri Seraceddin Zıddıoğlu, Ahmet Çitoğlu, Tancan Baltalı, Ümit Aslanbay, Zeynel Lüle, Ali Kılıç, Basın Müzesi Müdürü Saadet Altay ve yardımcısı Nedim Kavuk katıldı.
Haber Merkezi



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu