Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

ASKF Balıkesir İl Başkanı Mengüç, Vali Yazıcı´yı ziyaret etti

ASKF Balıkesir İl Başkanı Mengüç, Vali Yazıcı´yı ziyaret etti

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Balıkesir İl Başkanı Metin Mengüç ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı´yı makamında ziyaret etti.

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Balıkesir İl Başkanı Metin Mengüç ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı´yı makamında ziyaret etti.
Ziyaretten dolayı Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu yöneticilerine teşekkür eden Vali Ersin Yazıcı, amatör spor takımlarının en iyi yere gelmesi konusunda büyük çaba sarf ettiklerini söyledi.
Balıkesir´in amatör sporda iyi bir durumda olduğunu kaydeden Balıkesir ASKF Başkanı Mengüç, Vali Yazıcı´nın spor ile yakından ilgilendiğini ve Balıkesir için büyük şans olduğunu kaydetti.
BENGİ Projesi ile Balıkesir´de uygulamaya konulan "Sporda Yetenek 10´la Gelecek" Projesi ile her öğrencinin bir amatör sporla ilgileneceğini belirten Vali Yazıcı, "İlimizde yetişen genç nesli spor branşları ile tanıştırmak, çeşitli branşlarda profesyonel sporcu yetiştirilmesini sağlamak hepimizin en büyük görevidir. Bu nedenle spor alanında yapılacak faaliyetlerin amacına uygun gençler yetiştirmeliyiz. Geleceğin teminatı olan çocuk ve gençlerimizin spor yapmalarını teşvik ederek kötü alışkanlıklardan uzak kalmalarını sağlamak ve gençlerimizi geleceğe güvenle hazırlamak zorundayız. Spor yapan gençler kötü alışkanlıklardan uzak olur. Kültür, sanat ve spor; toplumları bir arada tutan ortak değerlerdir. Geleceğimizin teminatı ve ülkemizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın mutlaka bir branşta spor yapmaları gerektiğine inanıyorum. Eğitim ve spor ayrılmayan, birbirini tamamlayan iki parçadır. Çocuklarımıza istedikleri branşta spor yaptıracağız. Çocuğun malzemeleri noktasında belediyelerin, sosyal yardımlaşma vakıflarımız, kurumlarımız elbirliğiyle bunların ihtiyaçlarını karşılayacak. Bu proje ile iki tane sonuç elde etmiş olacağız. Kendini buralarda ifade edemeyen gönlünden geçirdiği arzu ettiği halde buralara katılamayan çocuklarımıza bu imkanları açarak onlarında yapabileceğini göstereceğiz, onlarında mutlu olmasını sağlayacağız. Doğal olarak daha fazla yeteneği keşfetme imkanımız olacak. Daha fazla şampiyon çıkartacağız. Daha fazla başarı çıkartacağız. Her kurumun sosyal sorumlulukları var. Bunu bu çerçevede düşünüyoruz. Önceliğimiz dezavantajlı grup diye tarif ettiğimiz orta gelir ve alt gelir grubunun çocuklarıyla özellikle ilgileneceğiz.? diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli