Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Askeri eski gazino binası sökülüyor

Askeri eski gazino binası sökülüyor

Erdek Yalı Mahallesi sınırları içinde Kanava sahil şeridi girişinde, denize sıfır noktada bulunan Askeri eski gazino binasının kapı, çerçeve ve camları yerinden söküldü.

Erdek Yalı Mahallesi sınırları içinde Kanava sahil şeridi girişinde, denize sıfır noktada bulunan Askeri eski gazino binasının kapı, çerçeve ve camları yerinden söküldü. Erdek Deniz Komutanlığı`na bağlı sivil işçiler tarafından sökülen eşyalar, askeri bölgeye taşındı.
Bilindiği gibi, söz konusu bina Belvedo ismiyle 5 Haziran 1982-1983 tarihleri arasında Erdek Belediye personeli ile Erdek Deniz Komutanlığı personeli tarafından birlikte kullanılıyordu.
Erdek Belediye Başkanlığı`ndan, Emekli Hava Kur. Albay Gökçe Büyüker`in 1983 yılında istifa edip, yerine Emekli Yarbay Naci Ertem`in gelmesiyle, belediye başkanı Ertem, Erdek Deniz Komutanlığı ile yaptığı protokolle binanın kullanımını askeriyeye devretmişti.
Erdek Deniz Komutanlığı, geçtiğimiz yıl askeri gazino binasını Erdek Belediyesi`ne devretti. Binanın boşaltılmasını takiben, İmar Planı gereği Erdek Belediyesi, Hazine`den binayı terk talebinde bulundu. Belediyenin talebi Hazine tarafından, Maliye Bakanlığı`na bildirildikten sonra, bakanlık üzerinde bina bulunan alanda yola, kıyıya ve günü birlik alan olduğunu gerekçe gösterip, yapı bedelini yaklaşık 100 bin lira olarak tespit etti. Erdek Belediyesi, bu bedeli Hazine`ye ödedikten sonra yola, kıyıya ve günü birlik alanlarda dahil olmak üzere terk işlemleri başlayacak.
Yetkililerden edindiğimiz bilgiye göre; sürecin halen devam ettiğine yer verilirken, yapı bedelinin Hazine`ye ödenmesinden sonra bina Hazine tarafından yıkılıp ardından arsa üzerindeki yola ve kıyıya giden alanlar belediye ye devredilmiş olacak. Tüm bu işlemlerin sona ermesiyle, belediyenin zaman kaybetmeksizin bu bölgede çevre peyzaj çalışmalarına başlaması bekleniyor.
Haber : Kemal Şekerci

Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli