Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Aşı Haftası başladı

Aşı Haftası başladı

Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölgesi tarafından düzenlenecek olan 11. Avrupa Aşı Haftası etkinliği 24-30 Nisan tarihleri arasında kutlanıyor.

Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölgesi tarafından düzenlenecek olan 11. Avrupa Aşı Haftası etkinliği 24-30 Nisan tarihleri arasında kutlanıyor.
Erdek Toplum Sağlığı Başkanı Dr. Mahmut Ekiz, bu kapsamda öncelikle kızamık ve polio eksik aşılı ve aşısız 5 yaş altındaki çocuklarımızın aşılarının tamamlanması, aynı zamanda 5 yaş altı eksik aşılı/aşısız çocukların aşılarının tamamlanması, Bakanlığımızca gelinen başarılı düzeyin artarak devam ettirilmesi, Erişkinlerde de aşılanma talebinin artırılması aktivitelerine de her yıl olduğu gibi devam edileceğini açıkladı.
Dr. Mahmut Ekiz, açıklamasını şöyle sürdürdü: İnsan ve hayvanlarda hastalık yapma yeteneğinde olan virüs, bakteri vb. mikropların hastalık yapma karakterlerinden arın-dırılarak ya da bazı mikropların salgıladığı zehirlerin (toksinler) etkilerinin ortadan kaldırılarak, geliştirilen biyolojik maddelere aşı denir. Aşı, insanları hastalıklardan ve onun kötü sonuçlarından koruyabilmek için sağlam ve risk altındaki kişilere uygulanır. 

Genişletilmiş Bağışıklama Proğramı amacı? aşı ile korunabilir hastalıkların ve bu hastalıklardan kaynaklanan sakatlık ve ölümlerin engellenmesidir. Bu program kapsamında, Boğmaca, Difteri, Tetanoz, Kızamık, Kızamıkçık, Kabakulak, Tüberküloz, Poliomyelit, HepatitB, HepatitA, Suçiçeği, Hemofilusİnfluenza Tip B´ye bağlı hastalıklar ile Streptokokus Pnömoniya ya bağlı invaziv pnömokokal hastalıkların ve bu hastalıklardan kaynaklanan bebek ve çocuk ölümlerinin ve sakatlıkların engellenmesi hedeflenmektedir.
Aşıların, Sağlık Bakanlığı kurum ve kuruluşlarında ücretsiz olarak uygulandığını hatırlatan Dr. Ekiz, ?Çocuklarımızın aşılanmasını sağlayalım, sağlıklı nesiller yetiştirelim? diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Haftası başladı
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli