Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Asa´dan, Bursa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü´ne ziyaret

Asa´dan, Bursa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü´ne ziyaret

Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa, Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü olarak atanan Ceylan´a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa, Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü olarak atanan Ceylan´a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
Ziyarette hastalıklarla mücadele ve bölgedeki zeytin ağacı sayısının tespiti konularında teknik işbirliği yapılmasına karar verildi.
Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, göreve yeni atanan Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Ceylan´ı makamında ziyaret etti. Ceylan´a çalışmalarında başarılar dileyen Asa, ziyarette bölge üreticisinin karşılaştığı sorunları aktardı.
Bölgede rekolte tahminlerinin doğru bir şekilde yapılabilmesi için güncel ağaç sayısının tespit edilmesi gerektiğinin altını çizen Asa, bu konuda İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile ortak çalışma yapmaya hazır olduklarını söyledi.
Asa, doğru rekolte tahmini yapılmasının hasat öncesinde sektöre büyük katkı sağlayacağına dikkat çekti.
Üreticinin belirli dönemlerde hastalık ve zararlı ile mücadele ettiğini belirten Asa, "Bölgelerin ekelojik koşulları göz önüne alınarak entegre zirai mücadelenin daha etkin ve zamanında yapılabilmesi için tuzak sayılarının artırılması gerekmektedir. Alınan bu önlemler, üreticilerimizin minimum zayiatla üretim yapmalarını sağlayacaktır. Zirai mücadelede tuzak sayılarının artırılması konusunda, Marmarabirlik ile kurumunuz arasında teknik işbirliği yapılabilir" diye konuştu.
Asa, Ceylan´a geçtiğimiz şubat ayında sektörün sorunlarını çözmek amacıyla kurulan Zeytin Üreticileri ve Sanayicileri Derneği (ZEYDER) hakkında da bilgi verdi.
Başkan Asa´nın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Ömer Ceylan ise "Tarımsal anlamda bölgemiz adına yapılabilecek ne varsa taşın altına elimizi koymaya hazırız. Üreticinin kuruluşu Marmarabirlik ile gerek hastalık ve zararlı ile mücadelede gerekse bölgedeki zeytin ağacı sayısının belirlenmesi konularında işbirliği yapmak, üreticilerimizin yararına olacaktır. Marmarabirlik ile ortak çalışma yapmaktan bizler de büyük memnuniyet duyacağız" diye konuştu.
Ziyaretin sonunda ZEYDER´e üyelik müracaatı yapan Ceylan, dernek çalışmalarına her zaman destek vermeye hazır olduklarını sözlerine ekledi. Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli