Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Asa, Marmara Adası organik zeytin üretim merkezi olabilir!

Asa, Marmara Adası organik zeytin üretim merkezi olabilir!

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Asa, organik zeytin üretimine yeşil ışık yaktı.

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Asa, organik zeytin üretimine yeşil ışık yaktı.
Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, coğrafi bakımdan organik tarıma uygun olan Marmara Adası’nda alt yapı desteğinin sağlanması halinde organik zeytin ve zeytinyağı üretimi yapabileceklerini söyledi.
Asa, sektörde büyük eksikliği hissedilen organik zeytin pazarına girilmesi halinde, bu pazardaki açığı kapatıp, üretici ortaklarımıza katma değer sağlayacağımız gibi hem birliğimizin marka gücünü arttırarak, hem de sektördeki haksız rekabetin önüne geçerek tüketici memnuniyetini sağlarız diyerek iddialı konuştu. 

Asa, Başköy’de Marmara ilçe kaymakamı ve belediye başkanı ile görüştü
Marmara İlçe Kaymakamı Yakup Güven, Belediye Başkanı Süleyman Aksoy Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa’yı Başköy Entegre Tesisleri’ndeki birlik merkezinde ziyaret etti.
Gerçekleşen ziyarette, Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatif Başkanı Hasan Organ ile yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu.
Marmara İlçe Kaymakamı Yakup Güven ve İlçe Belediye Başkanı Süleyman Aksoy ziyaret amaçlarının üreticilere Marmara Adası’nda organik tarım yapılmasını teşvik olduğunu söyledi.
Güven ve Aksoy, Hidamet Asa’ya Marmarabirlik’in bölgedeki kooperatif ortakları aracılığıyla organik zeytin yetiştiriciliği konusunda ortak bir proje yürütülmesi teklifinde bulundu.
Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, organik zeytin ve zeytinyağı üretimi için Marmara Adası’nın elverişli bölge olduğunu, kooperatif ortaklarının sıcak bakması halinde her türlü yerel yönetim bazında destek sağlayacakları sözü verdi.
Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, dünyada artık organik üretim ile pazarının katma değer sağlayan önemli bir sektör haline geldiğini ve pazar payını sürekli arttırdığını belirterek, konuyla yakından ilgileneceklerini belirtti.
Asa, konuyla ilgili şu görüşleri dile getirdi: “Marmara Adası’nın coğrafi olarak organik tarıma elverişli olduğunu biliyoruz. Organik tarım ya da Ekolojik tarım toprak verimliliğini, çevrenin korunmasını ve gıda güvenliğini esas alan, üretimden tüketime kadar her aşamasının kontrole bağlı olduğu sertifikalı bir üretim sistemidir. Dolayısıyla salt doğal ve ilaçsız üretimin adı Ekolojik üretim değildir. Maalesef tarım sektöründe merdiven altı üretim mevcut. Biz üretici ortaklarımızın ürününün her safhasını kontrol ettiğimiz gibi zeytini de doğal fermantasyon yöntemiyle işlememize rağmen organik zeytin üretimi yapılmasını ve tüketiciye sunulmasını da önemsiyoruz. Organik tarımda organik zeytin üretimine sıcak bakıyoruz, gerekli alt yapı oluşturulması durumunda, Marmara Adası’nda üretime geçebiliriz.”
Marmara Adası’nda yaklaşık 1.500 ton sofralık zeytin üretimi olduğuna değinen Asa, “Sertifikasyon ve diğer alt yapının oluşturulması ve üreticimize gerekli desteğin verilmesi halinde organik zeytin ve zeytinyağı üretimine geçebiliriz. Bizim bu sektöre girmemiz halinde hem üreticimize katma değer sağlamış oluruz, hem sektöre öncülük eder, sağlıklı rekabet ortamı geliştiririz, hem Birliğimizin marka gücünü arttırırız, hem çevre ve gıda güvenliği konusunda müşteri memnuniyeti kazanırız, hem de ülke ekonomisine ciddi anlamda katkı sağlarız” diyerek sözlerine ekledi.



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli