Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

Asa ile Erdek arasındaki gerginlik giderek büyüyor

Asa ile Erdek arasındaki gerginlik giderek büyüyor

Marmarabirlikin, 7 Ekim Pazar günü yapılacak olağanüstü seçimli kongresi öncesi Erdek, Marmara, Mürefte, Edincik, Mudanya, Gemlik, Orhangazi ve İznik Zeytin Tarım Satış Kooperatiflerinin yöneticileri birliğe davet edildi.

Marmarabirlik`in, 7 Ekim Pazar günü yapılacak olağanüstü seçimli kongresi öncesi Erdek, Marmara, Mürefte, Edincik, Mudanya, Gemlik, Orhangazi ve İznik Zeytin Tarım Satış Kooperatiflerinin yöneticileri birliğe davet edildi.
Tüm kooperatiflerin yönetim kadrolarının gittiği Marmarabirlik`in Başköy`deki tesislerinde, toplantı saati geldiğinde Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Refi Taviloğlu ile Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi yöneticileri toplantıya katılmadan ayrıldıkları açıklandı. 
Marmarabirlik`te 7 Ekim 2012 Pazar günü (yarın) yapılacak olağanüstü seçimli genel kurul öncesi, Hidamet Asa başkanlığında oluşturulacak yönetim ve denetim kurulu listesine destek deklarasyonu, Erdek dışındaki diğer kooperatiflerin yönetim ve denetim kurulu üyelerinin geniş katılımıyla yeniden değerlendirildi.
Marmarabirlik yönetimi tarafından yapılan toplantı çağrısına bütün kooperatiflerin yönetim ve denetim kurulu üyeleri genel müdürlükte bir araya geldi. 
Marmarabirlik`ten basına gönderilen açıklamada, Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Refi Taviloğlu ile Erdek Kooperatifi yönetim ve denetim kurulu üyeleri, genel müdürlükte bulunmalarına rağmen hiçbir açıklama yapmadan ve toplantıya katılmadan ayrıldıkları kaydedildi.
Marmarabirlik yönetimi ve Mudanya, Gemlik, Orhangazi, İznik, Edincik, Mürefte ve Marmara Adası kooperatiflerinin yönetim ve denetim kurullarının yer aldığı toplantıdan şu kararlar çıktı:
* Yönetim kurulu başkanlığını yürüten İznik`li Hidamet Asa`nın başkanlığının tartışılmasına gerek olmadığı konusunda fikir birliğine varıldı.
* 10.09.2012 tarihinde yapılan toplantıda imzalanan mutabakatın aynen devam edeceği, Genel kurula çok az bir süre kala her hangi bir sebeple mutabakat dışına çıkılamayacağı, Mevcut mutabakatın bozulması durumunda sadece Birlik Yönetim Kurulunun değil tüm kooperatif yönetim ve denetim kurulu üyelerinin kendi bölgelerinde bu durumu izah edemeyeceği, bu sebeple oluşabilecek kargaşa ortamının Marmarabirliği ticari açıdan da etkileyeceği,
* Erdek kooperatifi ile Birliğimiz ve diğer kooperatifler arasında hiçbir sorun bulunmadığı, ancak her iki toplantıya da davetli olup son toplantıda birliğe gelmelerine rağmen toplantıya katılmamalarına bir anlam verilemediği, bu şekilde davranarak Erdek kooperatifi temsilcilerinin uzlaşma fırsatlarını değerlendirmedikleri, kanaatine varılmıştır.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli