Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

Artan işsizlik ve intihar olayları meclisin gündeminde

Artan işsizlik ve intihar olayları meclisin gündeminde

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, artan işsizlik ve intihar olaylarını meclise getirdi.

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, artan işsizlik ve intihar olaylarını meclise getirdi.
Artan işsizlik ve intihar olaylarını TBMM gündemine getiren MHP Milletvekili Bulut, ülkemizde, 2011 yılında resmî işsizlik oranını % 9,8, işsiz sayısını 2,6 milyon olarak açıkladı.
2012 yılında işsizlik oranının % 9,2, işsiz sayısının 2,5 milyon olduğunu ifade eden Milletvekili Bulut, işsizlik oranı 2002`de % 10`du. 2009`da % 14`e kadar çıktığını, 2012 yılında her ne kadar işsizlikte 0,6 puanlık bir azalma sağlanmış görünüyorsa da, bu gözlemin sağlam olmadığını, % 9,2 oranına, Türkiye İstatistik Kurumu`nun verdiği işsiz sayısına bile ne yazık ki güvenle bakılamadığını dile getirdi.
Türkiye İstatistik Kurumu`nun açıkladığı işsizlik oranlarının reel olarak işsiz olanları göstermediğini öne süren Bulut,  TÜİK gerçek hesabın içerisine  "İş umudu olmayanlar" olarak adlandırdığı grubu hesaba katmamaktadır. TÜİK`in 2012 Ağustos ayı için açıkladığı işsiz sayısı yaklaşık 2,4 milyon kişidir. Buna karşılık aynı ay iş aramayıp çalışmaya hazır olanların sayısı 1,9 milyonu bulmaktadır. İki rakam toplandığında, fiilen işsiz olanların sayımızın 4,3 milyona yükseldiğini belirtti.
İşsizlik sebebiyle vatandaşların sıkıntı içerisinde bulunduğunu da sözlerine ekleyen Bulut, işsizlik sebebiyle son olarak Bursa`da 33 yaşındaki genç birinin ev kimyasalı ile zehirlendiğinin belirlendiğini ve nişanlısına yazdığı notta işsizlik sebebiyle evlenemediklerini belirterek, hakkını helal etmesini istediğinin öğrenildiğini kaydetti.
MHP`li Bulut,  işsizliğin toplumun kanayan bir yarası olduğunu, işsizliğe çare bulunarak vatandaşların yaşamış oldukları sıkıntıdan bir an önce kurtarılması gerektiğini, işsizlikle mücadele konusunda ne tür çalışmalar yapıldığını Başbakan`a iletti.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli