Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

Arslan: Ülke olarak yükselen bir değeriz

Arslan: Ülke olarak yükselen bir değeriz

Erdekspor Kulübü eski Başkanı Mehmet Arslan, Fransa Parlamentosunda Türkiye aleyhinde alınan kararı şiddetle eleştirip, kabul edilemez olduğunu açıkladı.

Erdekspor Kulübü eski Başkanı Mehmet Arslan, Fransa Parlamentosunda Türkiye aleyhinde alınan kararı şiddetle eleştirip, kabul edilemez olduğunu açıkladı.
Ülke genelinde, siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri tarafından Fransa`ya karşı tepkiler hızla yükselirken, Erdekspor Kulübü eski Başkanı Mehmet Arslan`da, Fransa`ya öfke kustu.
Arslan, Fransa parlamentosunda ülkemiz aleyhine alınan kararın, Türkiye`nin Orta Doğu ve Türk Cumhuriyetlerinde yükselen bir değer olduğunu görmesinden dolayı alındığını söyledi.
Fransa`nın, böylesine aldığı terbiyesiz bir kararın kabul edilemez olduğunu kaydeden Arslan, "Türkiye dünyada İslam la demokrasiyi bir arada yürütebilen örnek ve tek Müslüman bir ülke. Ülkemizin yükselen gücünü fark eden Fransa, Türkiye`nin kazandığı örnek ülke rolünün kendi geleceğine olumsuz yansıyacağı endişesine kapıldığı, bizim gelişmemizi kendi etkinlik alanına tehdit olarak algıladığından, Türkiye`nin gücünü bilerek, uluslararası platformda engellemek, zayıflatmak için böyle bir kararı almak zorunda kalmıştır" dedi.
Türkiye`nin her geçen gün yükselen değerini, kendi ülke prestijine gelecek zarar olarak algılayan Fransa Parlamentosunun aldığı kararı akıl almaz bir girişim olarak vurgulayan Arslan, devam eden açıklamasında şunları dile getirdi:
"Fransa`nın bu hasmane tutumuna karşı, Türkiye uluslararası platformlarda düzenleyeceği seminerlerle Fransa`nın, Libya`da, Cezayir`de yakın zamanda Ruanda`da yaptığı katliamları belgeleriyle birlikte anlatmalı sık sık dile getirmelidir. Fransa`nın en iyi bildiği şey Müslüman kanı akıtmaktır. Fransa`nın bugüne kadar yaptıkları uluslararası platformlarda yüzüne vurularak bu gerçeklerle yüzleşmek zorunda bırakılmalıdır. Şimdi Libya`nın geleceğini belirlemede, rol kapma sevdasında olan Fransa`ya fırsat verilmeden çok yakın bir tarihte insanlığa yaptığı katliamları anlatalım ki, Libya`nın kaynaklarını sömürme hazırlığı yapan Fransa çaresiz kalsın. Bugün, Filistin`de, Yemen`de, Suudi Arabistan`da, Suriye`de devam katliamlara ses çıkarmayan Fransa`nın bu tavrı ayrıca çok düşündürücüdür. Türkiye gücünden kesinlikle korkmamalıdır, aynı kararlılıkla yürüyüşüne devam etmelidir. Emin olun ki, Türkiye gibi büyük bir ülkeye bugün iftira atanlar, Türkiye`nin gücünü kırmaya çalışanlar, yarın Türkiye`nin önünde diz çöküp af dileyecektir. Türkiye çok büyük bir ülkedir. Ülkemizdeki siyasi partilerin, sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin Fransa`yı boykot yönünde yaptıkları açıklamalarına destek olarak, bizlerde Fransa menşeili tüm ürünleri boykot ederek, Fransa`nın ne yaptığını bilmez siyasetçilerini kendi işadamları ile karşı karşıya bırakalım ki, kriz nasıl yaratılırmış? onlara gösterelim"

Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 17.1 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false