Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Aritmi Bursa-Osmangazi Hastanesi törenle açıldı

Aritmi Bursa-Osmangazi Hastanesi törenle açıldı

Bursa´da faaliyet gösteren özel sektör yatırımlarından olan Aritmi Osmangazi Hastanesi Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu´nun katılımıyla törenle hizmete açıldı.

Bursa´da faaliyet gösteren özel sektör yatırımlarından olan Aritmi Osmangazi Hastanesi Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu´nun katılımıyla törenle hizmete açıldı.
Törende konuşan Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, sağlıkta dönüşüm politikaları neticesinde ülkemizde her kesimden insanın sağlık hizmetine ulaşılabilirliğinin sağlandığını belirterek, bu bağlamda özel sektörün de yatırımlarını desteklediklerini söyledi.
Sağlık hizmetlerini üçlü saç ayağına benzeten Bakan Müezzinoğlu, ?Biz sağlık hizmetlerini üçlü saç ayağı gibi görüyoruz. Bu taraftan kamu olarak biz her türlü sağlık hizmetleri en ileri şekilde yaparken, önemli boşluklarımızı dolduracak dinamiklerimize dinamik katacak özel sektörümüzü, bilimsel anlamda geleceğini şekillendirecek tıp fakültelerimizi ve üniversite hastanelerimizi üçlü saç ayağı şeklinde şekillendirecek bir süreci yaratmaya çalışıyoruz. Bu anlamda sürecin yarınlarda bu günden daha iyi daha güçlü olacağına inanıyorum? dedi.
Aritmi Sağlık Grubu Başkanı ve Aritmi Osmangazi Hastanesi Başhekimi Dr. Nuri Daştan da yaptığı konuşmada, Bursa´ya ve Türkiye´ye böyle modern ve ileri teknoloji ile donatılmış bir sağlık tesisi kazandırmanın haklı gurunu yaşadıklarını belirtti.
Konuşmaların ardından yapılan dua ile kurdelasını kesen Bakan Müezzinoğlu ve beraberindeki heyet, yeni hastane binasını gezdi.
Önce göz polikliniğine çıkan Bakan Müezezinoğlu, Türkiye´de sadece 3 cihazdan biri olan göz polikliniğindeki smile lazer sistemini Dr. Adnan İpçioğlu´nun bilgilendirmesiyle yakından inceledi. Ardından yatılı hastaları ziyaret eden Müezzinoğlu, Türkiye´de ilklerden olan ortopedinin davincisi olarak nitelendirilen robotik cerrahi sistemi cihazını inceleyerek Dr. Kayhan Turan´dan bilgi aldı.
Bakan Müezzinoğlu, hastaneyi beğendiğini ve şifa merkezi olması dileğini yineleyerek hastaneden ayrıldı.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli