Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Arıcılık Kursu başladı

Arıcılık Kursu başladı

Erdek Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ?Arıcılık Kursu? açtı.

Erdek Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ?Arıcılık Kursu? açtı.
Erdek Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından 31 Ekim tarihinde başlayan kurs da derslere başlanıldı.
Teorik ve uygulamalı olmak üzere iki aşamada gerçekleştirilecek eğitimlerle kursiyerlere arı ırkları, arı biyolojisi, ana arı, polen, arı sütü, arı zehri, bal üretimi, arı hastalık ve zararlıları ile mücadele yöntemleri gibi konularda eğitim verilecek olup, kursiyerlerin sertifikalı birer arı yetiştiricisi olmaları sağlanacak.
Bugün itibari ile kursa katılan 22 kursiyerin 3 ay süresince 80 saat boyunca teorik ve uygulamalı eğitim vermek suretiyle nitelikli arı yetiştiricisi olmalarını sağlanacak. Nitelikli arıcılar yanında bundan böyle organik bal üretimine de katkı sağlanmış olunacak.
Kurs Eğitmeni Murat Avcıl kurs hakkında şöyle konuştu: ?Arıcılık potansiyeli yüksek oldukça verimli yaylalara sahiptir. Dolayısıyla düzenlenen bu kurs sayesinde doğal üretim ve bal sağma teknikleri konusunda birçok önemli bilgileri kursiyerlere aktararak, kursiyerlerimizin arıcılığı daha da geliştireceğine inanıyoruz. Arıcılığa hevesli olan, kendini geliştirmek isteyen ve arı ailesini yöneterek ürünlerinin satışını gerçekleştirmeyi hedefleyen herkes arıcılık kursunda eğitim alabilmektedir. Kurs aynı zamanda hobi amaçlı öğretilen pek çok teknik eğitim sürecini içerisinde barındırabilmektedir.?
Haber : Tuncay Ertan



Anahtar Kelimeler: Arıcılık Kursu başladı
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli