Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Arabalı vapur kayalıklara çarptı

Arabalı vapur kayalıklara çarptı

Avşadan Erdeke gelmek için iskeleden ayrılan arabalı vapur, ayrıldıktan dakikalar sonra kayalıklara çarpıp su almaya başladı.

Avşa`dan Erdek`e gelmek için iskeleden ayrılan arabalı vapur, ayrıldıktan dakikalar sonra kayalıklara çarpıp su almaya başladı.
Avşa Beldesi`nden 4 yolcu ve 1 araç ile Erdek`e gelmek üzere yola çıkan `Karahasanoğulları-2` isimli arabalı vapur, limandan 500 metre açıkta fenerin bulunduğu kayalıklara çarptı. Çarpmanın şiddetiyle su almaya başlayan arabalı vapur, Avşa iskelesine tekrar dönerek, yolcularını tahliye etti.
Avşa Adası`nda Çarşamba günü saat 18.30`da aldığı 4 yolcu ve 1 araçla, Erdek İlçesi`ne gitmek üzere hareket eden `Karahasanoğulları-2` isimli arabalı vapur, limandan yaklaşık 500 metre açıldıktan sonra fenerin bulunduğu kayalıklara çarptı. Darbeye bağlı olarak hasar gören arabalı vapur su almaya başlarken, yolcular da panik ve endişe içerisinde kaldı. Limanın yakınında meydana gelen kazadan hemen sonra vakit kaybetmeden manevra yapan kaptan, rotasını tekrar Avşa Adası`na çevirdi. Alınan önlemin ardından limana yanaşan arabalı vapurdaki yolcularla araçlar güvenli bir şekilde tahliye edildi. Yolcuların Erdek`ten gelecek başka bir arabalı vapura yönlendirildi.
Gemi görevlilerinden edinilen bilgiye göre, geminin ilk kalkış yerinin Marmara Adası olduğu, Avşa`ya ulaşan geminin içindeki çok sayıda araç ve yolcuları burada indirdikten sonra, gemide kalan bir araç 4 yolcu ile Erdek limanına varmak üzere Avşa`dan ayrıldığı sıralarda kazanın meydana geldiği kaydedildi.
Hasarlı gemi Karabiga Limanındaki tersaneye çekilip, zaman kaybetmeden onarıma alındığı öğrenildi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı