Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Apostolda çalışmalar sürüyor

Apostolda çalışmalar sürüyor

İlçenin tarihi mesire yerlerinin başında gelen Apostol (Çifte Oluklar) mesire yerinde devam eden tesis yapım çalışmaları hızla devam ediyor.

İlçenin tarihi mesire yerlerinin başında gelen Apostol (Çifte Oluklar) mesire yerinde devam eden tesis yapım çalışmaları hızla devam ediyor.
Katakirman, Sıra Değirmenler, Mesavla, Pukales, Kabaktarla mevkiileri, Arnavutköy ve Muhla kalesine ulaşan yolların ortak noktasında yaklaşık 7000 M2 alana sahip Apostol`da yapımı devam eden tesisler hizmete girdiğinde adından çok konuşulacağa benziyor.
Yaz aylarının sıcaklığından bunalar vatandaşların serinlemek için koştuğu mesire yerindeki, bakımsızlıktan virane olmuş asırlık ağaçlar ve bölgeye ulaşımı sağlayan mevcut yol ve güzergahların yenilenmesiyle Apostol`un eski şaşalı günlerine yeniden geri dönmesinin sağlanması bekleniyor.

Bölgede yaşayan birçok aile özellikle kış şartlarında yaşadıkları olumsuzluklar karşısında büyük sıkıntı çekmesi yeni projenin hizmete geçmesi ile sona erecek.
Erdek turizmine önemli katkı sağlayacak Apostol düzenlemesi Hiristiyanlık dönemindeki kalıntılar nedeni ile sadece yerli değil yabancı tatilcilerinde ilgisini çekecek.
İşte! Apostol (Çifte Oluklar) Mesire yeri hakkında tarihi bilgi:
Erdek Çuğra`dan Ocaklar`a giderken yolun sağ tarafından sapılarak yaklaşık 300 mt ilerledikten sonra ulaşılan İçinde Meşe, Çınar, Çam, Ceviz ve Dişbudak ağaçlarının güneş ile zemin arasında teması kestiği mesire yeri.
Burası gerek tarihi gerekse doğa açısından Erdek`in en önemli noktalarından birisi geçmişte burada Ayia Apostoli isimde küçük bir kır kilisesi varmış.
Yaşlı Çınar ağaçlarının dibinde kaynayan berrak su geçen yüzyılın sonlarına doğru hazne içine alınmış, çifte oluklu çeşmeden akıtılmaya başlanmış. Çeşmenin yalak olarak kullanılan bölümü mermer bir lahitten yapılmıştır. Küçük koruluğun içinde bulunan dev çınar ağacının gövdesinde bulunan ve mağarayı andıran delik insanın geçebileceği kadar büyüktür. İlçe halkının büyüklerinden edinilen bilgiye göre, bu ağaca `Dilek Ağacı` ismi verildiği, ağacın içinden geçenlerin yaptıkları dualarının yerine geldiği rivayet ediliyor.
Erdek`te yaşayan insanlar özellikle Hıdrallez Günü (Baharın gelişi nedeni ile yapılan kutlama) Apostol`da piknik yapar, çifte oluklu çeşmeden su içer dua eder dilek tutarlar sonrada ortasında delik bulunan çınar ağacının içinden üç kez geçerler. Çınarın içinden o kadar çok insan geçmiş ki oyuk cilalanmış kadar parlak ve kaygandır. Burada dilek tutan kişilerin dileklerinin gerçekleştiğine inanılır.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli