Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Apostol Projesi gerçekleşiyor

Apostol Projesi gerçekleşiyor

Erdekin en eski piknik alanlarının başında gelen Apostol Mesire yeri diğer adıyla Çifte Oluklar olarak bilinen alanda yapım çalışmalarına başlandı.

Erdek`in en eski piknik alanlarının başında gelen Apostol Mesire yeri diğer adıyla Çifte Oluklar olarak bilinen alanda yapım çalışmalarına başlandı.
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan`ın, ilçeye kazandırma sözü verdiği beş projeden birisi olan Apostol Mesire Alanında yapım çalışmalarına başlandı.
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan`ın seçim vaatleri arasında bulunan, tarihi piknik alanını canlandırmaya yönelik hazırladığı Apostol Mesire Yeri Projesi için geçtiğimiz ay yapılan ihalenin ardından iş makinalarıyla Apostol Mesire yeri projesinin ilk etabı olan temel kazı çalışmalarına başlandı.
Belediye Başkanı Aysan, "Mevcut mesire yerini çirkin ve sağlıksız görünümünden kurtararak vatandaşların ve tatilcilerin piknik alanı olarak gerçekten kullanabileceği, görüntü kirliliği oluşturmayan bir mekana dönüştürmek için hazırlanan Apostol Mesire Alanı projesi için yaklaşık maliyeti 235 bin lira teklifte bulunan Bursa ili Karacabey İlçesinde faaliyet gösteren Kerem Yılmaz isimli firmanın üstlendiği ihalenin ardından Apostol Mesire Alanı (Çifte Oluklar Mesire Yeri) projesinin ilk etabı olan kazı çalışmalarına başlanmıştır." dedi.
Apostol`da bölgenin dokusuna uygun modern bir piknik alanı yapımının seçim vaatleri arasında olduğunu ve mevcut alandaki eski yapıların yıkım çalışmalarına başlandığını belirten Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, ilçenin 4 ay sonra çok amaçlı kullanabilecek bir piknik alanına kavuşacağını söyledi.
"Biz vatandaşlarımıza, Apostol Mesire Alanında dokusuna uygun güzel bir projeyi gerçekleştireceğimizi seçim vaatlerimizde söylemiştik. Mevcut Apostol Mesire Alanı yapım işinin ihalesini yaptık. Mevcut halinin kaldırılmasına başlandı. İhale süresi içerisinde halkımız ile tatilini Erdek`te geçirmek isteyenlerin çok amaçlı kullanabileceği piknik alanına kavuşmuş olacağız. Şu an hali hazırda yapımı devam eden Apostol projesinin ilk etap inşaatı olan kazı çalışmaları hızlı bir şekilde devam etmektedir. 4 ay sonra piknik alanımız tamamlanacaktır" diye konuştu.
Apostol Mesire Alanı projesinin yapımına hem ilçe esnafının, hem de vatandaşların destek verdiğini kaydeden Aysan, "Vatandaşlarımız Apostol projesi konusunda bizlere destek veriyor. Biz onlara da buradan teşekkür etmek istiyoruz. Vatandaşımızın da çok büyük desteği var. Hem vatandaşlarımızın, hem de esnafımızın isteğiyle Apostol`umuzu Erdek`imize en yakın zamanda kazandırmış olacağız" diyerek sözlerine ekledi.
Apostol projesinin yapım işini üstlenen şirket, kazı çalışmalarını Koç Hafriyata ait iş makinaları eşliğinde yürütüyor.
Haber : Eray Kaplan

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli