Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Apostol gerçek kimliğine kavuşuyor

Apostol gerçek kimliğine kavuşuyor

Erdek-Ocaklar karayolunun 3 kilometresinde bulunan, uzun yıllar mesire alanı kullanılan Apostol (Çifte Oluklar) köy konağı yapımı ile çevre düzenleme çalışmaları tam gaz devam ediyor.

Erdek-Ocaklar karayolunun 3 kilometresinde bulunan, uzun yıllar mesire alanı kullanılan Apostol (Çifte Oluklar) köy konağı yapımı ile çevre düzenleme çalışmaları tam gaz devam ediyor.
Apostol Çeşmesi adı altında uzun yıllardır akan soğuk suyu ile meşhur mesire alanında şimdi ise çevre düzenlemesine geçildi.
2012 yılında yapımına başlanan Apostol Mesire Alanı yapım ve yenileme işini yaz sezonuna yetiştirmek üzere çalışmaları yakından takip ettiğini ifade eden Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, yaptığı açıklamada mesire alanındaki çevre düzenleme çalışmalarının ise Erdek Belediyesi Park Bahçe Birimi çalışanları tarafından yapıldığını bildirdi.
Mesire yerini çevreleyen alanlara uygulanan peyzaj ve çevre düzenleme için ön hazırlıklar tamamlandıktan sonra çiçeklendirme çalışmalarına geçileceğini kaydeden Belediye Başkanı Aysan, 295 bin liralık maliyetle Apostol Mesire Alanına vatandaşlar için piknik noktaları, köy konağı şeklinde bir kafeterya, su arkları, şelale ve tuvaletlerin yapıldığını belirtti.
Bölgenin doğal, tarihi, kültürel ve arkeolojik özelliklerinden dolayı koruma statüsü verilen, gelecek kuşaklara taşınmak istenen alan özelliğini taşımasından dolayı mesire alanında gerçekleştirilen düzenleme çalışmalarının tarihi dokuya uygun yapıldığına dikkat çeken Aysan şunları kaydetti: ``Uzun yıllar olan ilçemiz halkının piknik alanı olarak kullandığı alanda daha sonra ilgisizlikten mezbelelik konuma dönüşmüştü. Bizde bu bölgemizi yeniden ayağa kaldıralım istedik. Gördüğünüz gibi geçen yıl başlayan yapım ve yenileme çalışmalarında yavaş yavaş sona geliniyor. Tek hedefimiz var o da Apostol Mesire alanını Erdek turizmine kazandırmaktı. Apostol Mesire alanı yeni yüzüyle hizmete girdiğinde, hafta sonlarında piknik yapmak üzere çevre ilçelerdeki köy konaklarını tercih eden tatilcileri buraya çekebilirsek ilçe esnafımız için de iyi olacaktır" dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı