Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Antibiyotik şişmanlık nedeni

Antibiyotik şişmanlık nedeni

Helsinki Üniversitesi´nde, ocak ayında yapılan bir araştırma, iki yaşından önce tekrar edilen antibiyotik kullanımının, bağırsak florasında değişiklik yaptığını, çocuklarda hem astım, hem de obezite riskini artırdığını ortaya çıkardı.

Helsinki Üniversitesi´nde, ocak ayında yapılan bir araştırma, iki yaşından önce tekrar edilen antibiyotik kullanımının, bağırsak florasında değişiklik yaptığını, çocuklarda hem astım, hem de obezite riskini artırdığını ortaya çıkardı. Böylece, antibiyotik kullanımının, mikropları öldürmesi nedeniyle bağırsak florasını bozarak, birçok hastalığa yol açtığı belirlendi.
Antibiyotiklerin, çocuklarda astımdan kansere, depresyondan enfeksiyon hastalıklarına dek birçok soruna neden olduğuna dikkat çeken Çocuk Alerji ve İmmunoloji Uzmanı Doç. Dr. Akgül Akpınarlı Antony, ?Çocuklarda antibiyotik ihtiyacını belirlemek için hem klinik, hem de laboratuvar testi gerekir. Sonuçlardan emin olduktan sonra tedavisine başlamalı. Aksi takdirde yarardan çok zarar verebilir? dedi.



Anahtar Kelimeler: Antibiyotik şişmanlık nedeni
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu