Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Antandroslular projelerini TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e aktardı

Antandroslular projelerini TBMM Başkanı Cemil Çiçek

Edremit Altınoluk Mahallesinde bulunan tarihi Antandros kentinde çalışmalar yürüten Tarihi Antandros Şehrini Kurtarma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Sakaroğlu, kurucu yönetim kurulu üyesi Gülçin Cömert...

Edremit Altınoluk Mahallesinde bulunan tarihi Antandros kentinde çalışmalar yürüten Tarihi Antandros Şehrini Kurtarma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Sakaroğlu, kurucu yönetim kurulu üyesi Gülçin Cömert ve antik kentin arkeolojik kazı çalışmalarının başkanlığını yürüten Prof. Dr. Gürcan Polat CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça ile birlikte TBMM Başkanı Cemil Çiçek'i ziyaret ettiler.
CHP Balıkesir Milletvekili Havutça, Antandros Antik Kenti'ne geçen hafta sonu yaptığı ziyaret sonrasında buradaki çalışmalar hakkında bilgiler aldığını ve antik kentin Balıkesir ve Türkiye'nin yanı sıra dünyada marka olabilecek büyük bir potansiyele sahip olduğunu söyledi.
Meclis Başkanı Çiçek'inde Edremitli bir hemşerileri olduğunu belirten Havutça, Antandros ile ilgili farkındalık yaratmak için kendilerinin desteğini istediklerini açıkladı.
Kazı Başkanı Prof. Dr. Gürcan Polat da Antandros antik kentinin büyük bir kazı alanı olduğunu, çalışmalarını 2000 yılından bu yana sürdürdüklerini söyledi.
Prof. Dr. Gürcan yaptıkları çalışmaların yöreye, bölgeye, Türkiye'ye katkı sağlaması için de çabaladıklarını belirterek, Bölgenin turizm açısından kalkınmasına katkı sağlayacak bir antik kente sahibiz. Antandros Kenti de Efes gibi bir marka olabilir. Bunun için projeleri miz bulunuyor. Bu projelerden birisi, Antandorsata antik gemiler inşaa ederek Aneas'ın izlediği rotayı izlemek suretiyle Roma'nın efsanevi kurucusunu yeniden Roma'ya götürmeyi planlıyoruz. Bu konuda İtalyanlarla ortak yapılmış AB projesi de bulunuyor. Bu nedenle Avrupalı meslektaşlarımız kadar İtalyanlar da bu projeye çok sıcak bakıyor. Gemilerin inşaası ile yolculuğun tamamı da belgesel film konusu olacak” diye konuştu.
TBMM Başkanı Cemil Çiçek ise, Antandros Antik Kenti'nin Efes gibi marka olabileceğini söyledi.
Tarihi Antandros Şehrini Kurtarma ve Yaşatma Derneği'nin TBMM'nin bünyesinde bulunan Mustafa Necati Kültür Evi'nde fotoğraf sergilerini açabileceklerini ve kendisinin de açılışına katılabileceğini kaydeden Çiçek, antik kente ziyarette bulunacağını sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli