Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Antandros resim sergisi törenle açıldı

Antandros resim sergisi törenle açıldı

Edremit'te Antandros Sergisi hizmete girdi.

Edremit'te Antandros Sergisi hizmete girdi.
Kazdağları'nın antik zenginliği tarihi Antandros Kenti fotoğraf sergisi Edremit Ayşe Sıdıka Erke Etnografya Müzesi'nde açıldı.
Fotoğraf sanatçısı Firdevs Sayılan'ın objektifinden toplam 32 fotoğraf ve slayt gösteriler ile tarihi Antandros kentinin resimleri vatandaşların beğenisine sunuldu.
Edremit Belediyesi ve Antandros Derneği tarafından kazı çalışmaları devam eden Kazdağları'nın ve Kuzey Ege'nin tarihi antik kenti Antandros, ünlü fotoğraf sanatçısı Firevs Sayılan'ın objektifinden çekilen fotoğraf ile ile bir kez daha beğeniye sunuldu.
AFİAP sanat tarihçisi ve fotoğraf sanatçısı Firdevs Sayılan tarafından kazı çalışmaları sırasında çekilen toplam 32 fotoğraftan oluşan sergi Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka tarafından açıldı.
Açılışı yapan Başkan Saka, geçmişini bilmeyenlerin geleceğini iyi hazırlayamaz anlayışı ile kazı çalışmalarına çok önem verdiklerini, Anadolu'nun geleceğini sağlam bir temele oturtabilmek adına bu antik kalıntıların gün yüzüne çıkartılarak geleceğimiz olan çocuklarımıza öğretilmesi gerektiğine inandığını kaydetti.
Kazılar konusunda Andandros Derneği'nde ilk günden bu yana kazıların yürütülmesinde maddi manevi her türlü katkıyı koyan herkese Edremit halkı olarak, Anadolu insanı olarak teşekkür ettiğini dile getirdi.
Serginin açılışına Başkan Saka ile birlikte CHP Edremit İlçe Başkanı Yurt Yıldırım, Antandros Şehrini Kurtarma, Koruma ve yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Sakaroğlu, sanatçı Kenan Bal, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Sergide Fotoğraf sanatçısı Firdevs Sayılan'ın 32 fotoğrafının yanı sıra slayt gösterisi ile tarihi kent yapılan çalışmalar anlatıldı. Serginin 10 gün boyunca açık kalacağı bildirildi.
ANTANDROS:
Anatandros Antik kenti, Edremit'in Altınoluk Mahallesi'ne 2. Km. uzaklıkta yer alan önemli bir Troas kentidir. Mysia ile Troas arasında uzanan yolu kontrol eden stratejik bir konumda yer alan Antandros'un kuruluşu, bazı antik yazılara göre Troia Savaşı'nın öncesine kadar uzanmaktadır. 2000 yılında yüzey araştırması ile başlayan çalışmalar 15. Yılına girmiştir. 1989-1995 yılları arasında aralıklarla sürdürülen Müze kurtarma kazılarında ele geçen eserler Bursa Arkeoloji Müzesi'nde sergilenmektedir. Ege Üniversitesi Klasik Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi Prof.Dr.Gürcan Polat ve ekibi 2001 yılından bu yana, farklı alanlarda çalışmalar sürdürülmektedir.                  Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli