Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Antandros Antik Kenti konuklara anlatıldı

Antandros Antik Kenti konuklara anlatıldı

1.Edremit İda-Zeytin Kültür ve Sanat Günleri kapsamında Antandros Kazı Başkanı Prof. Dr. Gürcan Polat'ın konuşmacı olarak yer aldığı Antandros gün ışığına çıkıyor” konulu söyleşi Zeytinli Mahallesi'nde düzenlendi.

1.Edremit İda-Zeytin Kültür ve Sanat Günleri kapsamında Antandros Kazı Başkanı Prof. Dr. Gürcan Polat’ın konuşmacı olarak yer aldığı “Antandros gün ışığına çıkıyor” konulu söyleşi Zeytinli Mahallesi’nde düzenlendi.
Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, ilçede ki tarihi kalıntıların “Edremit Kazıları” olarak gün yüzüne çıkarılması için çalışacaklarını söyledi.
1.Edremit İda-Zeytin Kültür ve Sanat Günleri’nin 2. gününde ilçeye bağlı Zeytinli Mahallesi’nde Tarihi Antandros Antik Kenti’nin anlatıldığı “Antandros gün ışığına çıkıyor” konulu söyleşi yapıldı.
Antandros Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Gürcan Polat’ın konuşmacı olarak yer aldığı söyleşide Altınoluk Mahallesi’nde ki tarihi kentin ilk gününden başlayarak bugüne kadar yapılan kazılar ayrıntılı olarak anlatıldı.
Prof. Dr. Gürcan Polat, kazıların 13 yıldır sürdüğünü belirterek, “Kazılar için 13 yıl aslında çok kısa sayılabilecek bir zaman dilimi sayılır. Efes Antik Kenti’nde 100 yılı aşkın bir süredir kazılar devam ediyor ve halen çıkarılacak çok şey var. Bizlerde henüz kazıların başında olduğumuzu düşünürsek Antandros’ta ortaya çıkaracağız daha çok şeyler olduğunu düşünüyoruz. Devam eden kazılarımızı belediyemizin de desteği ile daha artan bir heyecan ile sürdüreceğiz” dedi.
Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Tarihi Antandros Antik Kenti’ni ve yapılan kazıları çok önemsediklerini belirterek, Gürcan Polat başkanlığındaki kazı ekibine teşekkür etti.
Başkan Saka, “Antandros’un gün yüzüne çıkarılması için belediye olarak gerekli desteği vereceğiz. Sadece Antandros’ta değil ilçemizde ki diğer noktalarda yer alan tarihi eserleri de Edremit’te olarak gün yüzüne çıkarmak için gerekli çalışmaları yapacağız” sözü verdi.
Söyleşi sonunda Belediye Başkanı Saka tarafından günün anısına Prof. Dr. Polat’a teşekkür plaketi sundu.
Haber : Enver Dolgun



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli