Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Antandros Antik Kenti fotoğraflarla tanıtılıyor

Antandros Antik Kenti fotoğraflarla tanıtılıyor

Edremit-Zeytinli Mahallesinde Antandros Gün Işığına Çıkıyor” Resim Sergisi açıldı.

Edremit-Zeytinli Mahallesinde “Antandros Gün Işığına Çıkıyor” Resim Sergisi açıldı.
1.Edremit İda-Zeytin Kültür ve Sanat Günleri kapsamında fotoğraf sanatçısı Firdevs Sayılan’ın Antandros Antik Kenti kazıları sırasında çektiği fotoğraflardan oluşan “Antandros gün ışığına çıkıyor” konulu fotoğraf sergisi Zeytinli Mahallesi Akademi Zeytinli salonunda açıldı. Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka tarafından açılan sergi 10 gün boyunca açık kalacak.
Edremit Belediyesi tarafından düzenlenen 1.Edremit İda-Zeytin Kültür ve Sanat Günleri ikinci gününde sergi ve söyleşiler ile devam etti.
Tarihi Antandros Antik Kenti’nde ki kazı çalışmalarını yakından takip eden fotoğraf sanatçısı Firdevs Sayılan’ın kazılar sırasında çektiği fotoğraflardan oluşan “Antandros gün ışığına çıkıyor” adını verdiği fotoğraf sergisi Zeytinli Mahallesi’ndeki Akademi Zeytinli salonunda açıldı.
Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka tarafından açılan sergide sanatçının 30 fotoğrafı ile Antandros anlatılmaya çalışılıyor.
Saka, Antandros Antik Kenti kazılarının çok önemli olduğunu belirterek, “13 yıldan buyana sürdürülen kazılara katkı veren herkese teşekkür ediyorum. Bu kazılar sırasında ortaya çıkan eserleri en başından buyana tek tek fotoğraflayarak fotoğraf sanatının yanında bizlere çok önemli bir arşiv sunan değerli sanatçı Firdevs Sayılan’ı kutluyor, sergimizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Haber Merkezi



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli