Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Antalya Valisi Yazıcı, Balıkesir esnafını onurlandırdı

Antalya Valisi Yazıcı, Balıkesir esnafını onurlandırdı

Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanlar Kurulu Toplantısı Antalya İli Alanya İlçesi’nde düzenlendi.

Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanlar Kurulu Toplantısı Antalya İli Alanya İlçesi’nde düzenlendi. 
Toplantıya önceki Balıkesir Valisi olan Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yasin Sağay ile Balıkesir esnaf teşkilatları katıldı. 
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan 2021 Esnaf ve Sanatkarlar Oda Başkanlar Kurulu’nda Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Fehmi Erdem açılış konuşmasını gerçekleştirdi. 
Esnaflar için son 2 yılın çok zor geçtiğini söyleyen BESOB Başkanı Fehmi Erdem “Pandemi nedeniyle esnaf ve sanatkar kardeşlerimiz işyerlerini uzun süre kapalı tutmak veya kısıtlı çalıştırmak zorunda kaldı.” dedi. 
Her şeye rağmen ayakta kalmaya çalışan, üretmeye ve ülkesini kalkındırmaya devam eden esnaf ve sanatkarlara teşekkür eden Başkan Erdem, “Bu anlamda tüm vatandaşlarımızı aşı olmaya çağırıyorum. Aşı olmak Covid-19’a yakalanmanız halinde süreci daha kolay atlatmamızı sağlayan önemli bir yoldur. Ayrıca normal yaşama dönmemiz için ihtiyacımız olan toplumsal bağışıklık da aşı ile yakalanabilir.” diye konuştu. 
Erdem, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Pandeminin uzaması ile birlikte işlerimizin zayıflaması, ekonominin bozulmasına sebep oldu, birde doların yükselmesi sonucu küçük esnafa bu desteklerin yetmediğinin farkındayız. Esnaf ve Sanatkara sıfır faizli, ilk 12 ay ödemesiz kredi sağlanması için gerekli kurumlara baskı yapmaya devam ediyoruz. Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odalar Birliği’nin yeni hizmet binasının temel atma törenini bu yıl içinde gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Ondan sonrada 13- 14 ay içerisinde binanın bitmesi için gerekli çalışmaların titizlikle yapılacağından eminiz.” 
Başkan Erdem’den sonra kürsüye Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz davet edildi. 
Esnaf teşkilatları ile hep dirsek temas halinde bulunduklarını ifade eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz “Esnafımız mutluysa bizler de mutluyuz, Balıkesir’de mutlu. BESOB Başkanı Erdem’in dediği gibi yeni hizmet binamızın ihalesi yapılıyor. Yakında hep birlikte temelini de atacağız. Böylelikle esnaflarımız da daha iyi hizmet alacak. Balıkesir’de son zamanlarda tüm dünyada etkisini sürdüren Covid-19 pandemisinde esnaf ve sanatkarımızın yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Balıkesir olarak yaptığımız çalışmalar ile pandemi bizi teğet geçti diyebiliriz. Güney Marmara ve merkez toplantılarını da yaparak yine önümüzdeki sürece bakacağız. Biz sizlerle beraberiz. Siz yaşadıkça Balıkesir çok güçlü olacak. Esnafımız mutlu olduğu sürece Balıkesir mutlu bir şehir olacak. Bunun farkındayız. Alacağınız kararlar Balıkesir’e hayırlı olsun. Hepinize gireceğiniz seçimlerde de başarılar diliyorum.” diye konuştu. 
Türkiye’nin turizm başkenti Antalya Alanya’ya hoş geldiniz diyerek konuşmasına başlayan Balıkesir önceki Valisi ve şimdiki Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir’de 4 yıl görev yaptığını hatırlattı. 
Balıkesir’den mutlu ayrıldığını, Antalya’da bunun semeresini yediğini paylaşan Antalya Valisi Yazıcı, “Buraya davet ettiğiniz için Fehmi Başkanıma ve Yücel Başkanıma teşekkür ediyorum. Kendimi hemşerilerimle buluşmuş olarak kabul ediyorum. Ben de kendimi o güzel 4 yılın ardından Balıkesirli olarak görüyorum.” dedi. 
Vali Ersin Yazıcı’nın Başkan Fehmi Erdem’e teşekkür plaketi sunmasının ardından Başkanlar Kurulu Toplantısı’nda gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. 
Başkanlar Kurulu’nda Ocak 2022’den itibaren seçim sürecinde karşılaşılacak olan işleyiş hakkında bilgiler verildi. Balıkesir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Saran, 2020 yılında Esnaf Sanatkar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan genelge ile Genel Kurullarda sunulacak evraklarda değişiklikler yapıldığını hatırlatarak “Bu değişikliklerin Odalar tarafından hazırlanacak evraklarda yanlış yapılmaması, siz oda başkanlarımızın rahat ve sorunsuz bir genel kurul yapabilmeniz için. Sizlerin de bildiği gibi Büyükşehir olmamız sebebi ile daha önceden ilçelerimizde Bakanlık temsilcisi olarak, Kaymakamlıklardan görevlendirilen personeller yerine artık Ticaret İl Müdürlüğü’nden temsilci görevlendiriliyor. Ticaret İl Müdürlüğü’müzde 6 adet Hükümet Komiseri ekibi olduğundan, 1 günde ertelemeli veya seçimli genel kurul sayısı altının üzerine çıkamayacaktır.” dedi. 
Oda seçimlerimizin tarihleri belirlenmeden önce Balıkesir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’ne ve Ticaret İl Müdürlüğü’ne seçim tarihleri bildirilmesinin gerektiğini kaydedildi. 
Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı