Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

?Anadolu Medya Buluşması? Marmaris´te gerçekleştirildi

?Anadolu Medya Buluşması? Marmaris´te gerçekleştirildi

Muğla´nın Marmaris ilçesi çok önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptı.

Muğla´nın Marmaris ilçesi çok önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptı.

Marmaris Belediyesi tarafından organize edilen Anadolu Medya Buluşması´na 400´e yakın yerel medya mensubu katıldı. İki gün süren etkinliğin birinci gününde basın mensupları Marmaris´teki meslektaşlarına açıklamalarda bulundu. 

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Karaca, Marmaris´te bir otelde düzenlenen "Anadolu Medya Buluşması" programında, Anadolu´da görev yapan gazetecilerin turizmin geliştiği ilçede bir arada olmasının önemine işaret etti.

Gazeteciler için program yapanlara her zaman destek olacaklarını aktaran Karaca, "Toplantıya parti ayrımı yapmadan katıldık. Gazetecilerin bir araya gelerek sorunlarını ve çözümlerini masada tartışması çok güzel bir olay." ifadesini kullandı.

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, yerel basının mensuplarını bir araya getirerek ilçenin tanıtımına katkıda bulunduklarını söyledi.

Yapılan çalıştayda gazete sahipleri yerel medyanın sorunlarını tek tek dile getirdi.

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, gazetelerin beklediği Basın İlan Kurumu´ndan yapılacak zam ile ilgili, tüm yerel gazetelerin hükümete bu kurum ile ilgili yasanın ne olduğunu sorması gerektiğini söyledi.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca ise, bugün bir berber dükkanı açmak istenildiğinde, 13-15 belgenin istendiğini ama gazete açmak istendiğinde okuma yazma şartı bile aranmadığını söyledi.

Yılmaz, ?Basın ilan Kurumu 2014 yılında gazete birleştirme kuralına başladı. Afyon gibi yerlerde birleştirmelerin doğru olduğunu düşünüyorum 9 tane gazete var orada. Tekirdağ´a gidiyoruz 3 tane gazeteyi tek gazete haline getiriyorlar. Kardeşim 3 tane gazete zaten çok değil? dedi.

İkinci gün ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Marmaris´teki "Anadolu Medyası Buluşuyor" etkinliğine katıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Anadolu Basın/Medya temsilcileri soruyor, CHP Genel Bas?kanı Kemal Kılıc?darog?lu cevaplıyor" oturumunda soruları yanıtladı.

Bir gazetecinin, "15 milletvekili geri dönecek mi? Dönmeyeceklerse İYİ Parti´den aday olacak mı? İYİ Parti´den aday olacaklarsa Meral Hanım ile bir konsensüs sağlandı mı?" sorusuna Kılıçdaroğlu, şöyle cevap verdi: "Elbette geri dönecekler. Biz sadece demokrasiye karşı kurulan bir kumpası bozmak için arkadaşlarımızı oraya görevlendirdik. Arkadaşlarımız belirli görevle gittiler oraya. Öyle söylendiği gibi belirli bir çıkar amacıyla oraya gitmiş, milletvekili olmak için orada özel çaba harcamış gibi tablo asla yok. Biz demokrasiye karşı kurulan bir kumpası, bir oyunu bozmak için o arkadaşlarımızı görevlendirdik. Bu arkadaşlarımız gittiler, görevlerini yapacaklar ve belirli bir süre sonra geri dönecekler. Bizim listelerimizde şu veya bu şekilde yer almak isterlerse yer alabilecekler." dedi.

Kendisinin cumhurbaşkanı adayı olmayacağını ve siyasi parti liderlerinin cumhurbaşkanı olmaması gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanı seçimlerinde parti liderlerinin rol almamaları yönünde benim bakışım. Tarafsızlığını da deklare etmesi lazım Cumhurbaşkanının. Namus ve şeref kavramı üzerine yemin edecek. Bu yönden tarafsız olması gerektiğini düşünüyorum. Adaylığım konusuna gelince ben siyasi partilerin genel başkanlarının cumhurbaşkanı adayı olmaması yönünde görüş bildirmiştim. Cumhurbaşkanlığı kavramı 80 milyonu kavrayan bir kavram. Siyasi parti başkanının bunu kucaklaması mümkün değil. Cumhurbaşkanı bir ülkenin, devletin sigortasıdır. Siyasi partiler arasında görüş ayrılıkları olur, en kritik konularda tüm siyasi parti liderleri cumhurbaşkanlığı makamına çıkıp çözüm oluşturur. Biz sadece bugünü değil, yarınları da düşünüyoruz." diye konuştu.

Panele Bandırma´dan katılan gazeteci Ali Osman Ata ile Erdek´ten katılan gazetemiz imtiyaz sahibi Yaşar Mehmet Akif Ertan, toplantı sonunda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´na, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza´nın göndermiş olduğu, Bandırma Vapuru´nun maketini hediye etti.

Haber : Mehmet Ertan



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false