Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Ambalaj ve Atık Bitkisel Yağ geri dönüşüm protokolü imzalandı

Ambalaj ve Atık Bitkisel Yağ geri dönüşüm  protokolü imzalandı

Erdek Belediyesi, ambalaj atıkları ile katı atık yağlarının toplanması konusunda, BAHM Geri Dönüşüm Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile protokol imzalandı

Erdek Belediyesi, ambalaj atıkları ile katı atık yağlarının toplanması konusunda, BAHM Geri Dönüşüm Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile protokol imzalandı
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin sarı ile BAHM Geri Dönüşüm Firması arasında imzalanan protokolün ardından başlatılacak çalışmalarla, Erdek merkez ve bağlı kırsal mahallelerde, ambalaj atıklarının oluşumunun önlenmesi, önlenemeyen ambalaj atıklarının tekrar kullanımı, geri dönüşümü ve geri kazanım yolu ile zararının azaltılması, ambalaj atıklarının çevreye zarar verecek şekilde doğrudan ve dolaylı olarak alıcı ortama verilmesinin önüne geçilecek.
Bu sözleşmeye göre; ambalaj atıkları belirli bir yönetim sistemi içinde, kaynağından ayrı bir şekilde toplanacak, ayrılacak ve geri dönüşüm ile çevreye zararı ortadan kaldırılacak.
Ambalaj atıklarının geri dönüşüm protokolünün ardından, Erdek Belediyesi, atık yağların geri dönüşüm protokolünü DEHA Biodizel Firması ile imzaladı.
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, temiz ve yaşanılabilir bir çevre için bitkisel atık yağların toplanması amacıyla örnek bir uygulamaya daha imza atarken, atık bitkisel yağların toplanması için yetkili DEHA Biodizel firması ile yapılan sözleşme ile bundan sonra atık bitkisel yağlar etkin bir şekilde toplanacak ve doğanın kirletilmesinin önüne geçilecek.
Haber Merkezi



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli