Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Altınova halkından ?cezaevi istemiyoruz´ kampanyası

Altınova halkından ?cezaevi istemiyoruz´ kampanyası

Cezaevi yapılmak istenen eski hastane binası için imza kampanyası.


Ayvalık ilçesi Altınova mahallesinde, uzun yıllardır atıl durumda bulunan 100 yataklı Alaattin Süberoğlu Devlet Hastanesi binasının kadın açık cezaevine dönüştürülecek olması tepkilere neden oldu.
Ayvalık Kent Konseyi, söz konusu binanın cezaevine dönüştürülmemesi için imza kampanyası başlattı.
Ayvalık´a 12 kilometre uzaklıktaki 15 bin nüfuslu Altınova´da 1994 yılında halktan toplanan paralarla hastane yapılması için inşaat çalışmalarına başlandı. 5 bin 400 metrekare kapalı alana sahip, 100 yatak kapasiteli Alaattin Süberoğlu Devlet Hastanesi´nin inşaatı 4 yılda tamamlandı. Hastane binası, dönemin Sağlık Bakanı Halil İbrahim Özsoy ile yapılan protokol ile Sağlık Bakanlığı´na devredildi. Daha sonra hastane binası 2007 yılında poliklinik olarak hizmet vermeye başladı. 3 yıl sonra da doktorların gelmek istememesi, hasta azlığı gibi çeşitli gerekçelerle hizmete son verildi. Daha sonra bir süre de 112 Acil Servis Komuta Merkezi olarak kullanılan hastane binası, ardından atıl durumda kaldı.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile Ayvalık Belediye meclislerinin sağlık meslek lisesi olarak hizmet vermesi yönünde karar almasına rağmen atıl durumdaki binanın Adalet Bakanlığı´na devredilip, kadın açık cezaevine dönüştürülecek olması, ilçede tepkilere neden oldu.
Ayvalık Kent Konseyi de hastane binasının cezaevine dönüştürülmemesi için 14-16 Kasım tarihleri arasında imza kampanyası düzenledi. Kampanya kapsamında Talatpaşa Caddesi, Altınova ve Sarımsaklı pazar yerlerinde kurulan stantlarda imza toplanmaya başladı. Kampanyada ilk 1 saat içinde 300 imza toplandı. Kampanyaya, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer de imza atarak, destek verdi. Haber Merkezi



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli