Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Altınova halkından 10 bin imza

Altınova halkından 10 bin imza

Ayvalık Halkı, kentte yerleşim alanı içerisinde kalan bölgede cezaevi yapılmaması konusunda kararlı duruşunu sürdürüyor.

Ayvalık-Altınova Mahallesinde ?Cezaevi değil eğitim yuvası olsun? diye toplanan 10 bin imza resmi kurumlara gönderildi.
Altınova halkı, mahallelerine cezaevi yapılmaması konusunda kararlı duruşunu topladıkları 10 bin imza ile gösterdi.
Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Altınova´daki bina önünde kentteki sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcileri ile birlikte basın toplantısı düzenledi.
Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer konuşmasında ilçede Milli Eğitim Müdürlüğü´nün, yeni eğitim alanları bulmak için çaba harcadığını belirterek ve bu binayı işaret ederek bu ihtiyacı giderebileceklerini bir kez daha hatırlattı.
Halkın oylarıyla seçilmiş; Ayvalık Belediye Meclisi ile Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclis üyelerinin ve halk iradesinin göz ardı edilen yaklaşımını doğru bulmadıklarını belirten Başkan Gençer, ?İvedilikle geri adım atılmasını bekliyoruz. Sonuç olarak, bu konudaki kararlığımızı topladığımız yaklaşık 10 bin imzayla bildirdik. Bu talebimizin ilgili makamlarca göz ardı edilmeyeceğini ve konuya gereken hassasiyetin gösterileceğine inanıyorum.? Diye konuştu.
Eş zamanlı olarak, Ayvalık Belediyesi ve Ayvalık Kent Konseyi önderliğinde bir imza kampanyası başlatıldı ve bunun sonucunda yaklaşık 10 bin imza toplandı. Bu imzalar, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Adalet Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Balıkesir Valiliği´ne 22 Kasım 2017 tarihinde gönderildiği öğrenildi.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Altınova halkından imza
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli