Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Altınolukun nüfusu ilçe olmak için yetersiz kalıyor

Altınolukun nüfusu ilçe olmak için yetersiz kalıyor

Geçtiğimiz hafta T.B.M.Msine sunulan Büyükşehir taslağında Altınolukun ilçe olup, Zeytinli, Akçay ve Güre beldelerinin de Edremitten alınması söz konusuydu.

Geçtiğimiz hafta T.B.M.M`sine sunulan Büyükşehir taslağında Altınoluk`un ilçe olup, Zeytinli, Akçay ve Güre beldelerinin de Edremit`ten alınması söz konusuydu. Bunun üzerine Edremit`ten bir grup geçtiğimiz perşembe günü geniş bir katılımla Ankara`ya gitti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur`la görüşen heyet amacına ulaştı ve söz konusu beldelerin Edremit`te kalmasını sağladı. Bu seferde Altınoluk`un ilçe yapılması rafa kalktı. Konuyla alakalı konuşan Edip Uğur, "Araştırdık, Akçay ve Zeytinli halkı uzaklık nedeniyle kesinlikle Altınoluk`a bağlanmak istemiyor. Buna Güre de katılınca biz Edremit`in ilçe sınırlarını Güre-Altınoluk arasındaki Manastır Çayı`na kadar olarak belirledik. Ama bu durumda da Altınoluk`un nüfusu ilçe olmak için yetersiz kalıyor" dedi. 
"GELSELER DE FARKETMEZ"
Bu gelişmelerin ardından bu kez Altınoluk`luların otobüs kaldırarak Ankara`ya  gideceği öğrenildi.  
Bununla ilgili de konuşan Uğur: "Biz hiçbir siyasi hesabın içerisinde olmaksızın, Altınoluk`un talebi üzerine Edremit`i ikiye bölerek yeni bir Altınoluk ilçesi kurulmasını istemiştik. Edremit`in toplam nüfusu 125 bin. Edremit ve Kadıköy 70 bin, Akçay, Zeytinli, Güre ve Altınoluk ise toplam 55 bin nüfusa sahip. Şimdi Akçay, Zeytinli ve Güre`yi buradan çıktın mı geriye 16-17 bin nüfus kalıyor. Bu rakamla da Altınoluk`un yasal olarak ilçe olması çok zor. Hal böyle olunca, şimdi Altınoluk`lular da Ankara`ya gelse ne değişecek? Oturur konuşuruz. Çayımız, kahvemiz, yemeğimiz mevcut. Onları da bir şekilde ağırlarız ama bu şartlarda artık Edremit tek ilçe olmak zorunda" dedi. 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false