Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Altınolukun ilçe olma hayali gerçekleşti

Altınolukun ilçe olma hayali gerçekleşti

Balıkesire üç ilçe ilave edilirken, Altınoluk Beldesi de ilçe oldu.

Balıkesir`e üç ilçe ilave edilirken, Altınoluk Beldesi de ilçe oldu.
TBMM Genel Kurulu`nda, CHP grubunun büyük tepkisine karşın Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmündeki Kararnamelerde Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı`nın birinci bölümündeki ilk iki madde kabul edildi.
Buna göre Aydın, Balıkesir, Denizli, Hatay, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Mardin, Muğla, Tekirdağ, Trabzon, Şanlıurfa ve Van, Büyükşehir belediyesi oldu.
Kanuna göre Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Eskişehir, Erzurum, Gaziantep, İzmir, Kayseri, Konya, Mersin, Sakarya ve Samsun Büyükşehir belediyelerinin sınırları, il mülki sınırı olarak belirlenecek. Bu illere bağlı ilçelerin mülki sınırları içinde yer alan köy ve belde belediyelerinin tüzel kişiliği kaldırılacak, köyler, mahalle olarak, belediyeler ise mahalleleriyle birlikte bağlı bulundukları ilçenin belediyesine katılacak. Bu illerdeki il özel idarelerinin tüzel kişiliği ile İstanbul ve Kocaeli`ndeki orman köyleri de dahil olmak üzere köylerin tüzel kişiliği kaldırılacak.
Yeni kanuna göre, 25 yeni ilçenin kurulması kararı alınırken, Balıkesir merkezde Karesi ve Altıeylül ilçeleri kuruldu. Altınoluk Beldesi`nin de ilçe olması kesinleşti.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli