Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Altınolukta çıkan termal su bölgede heyecan yarattı

Altınolukta çıkan termal su bölgede heyecan yarattı

Altınoluk Beldesinde faaliyet gösteren Heramis Termal Tatil Köyünün 2010 yılında faaliyete başladığı, aynı yıl içerisinde hazırlanan projeye yakın bir bölgede 350 hektarlık alana jeotermal arama ruhsatı alındığı ve 2 yıl içerisinde değişik firmalar

Altınoluk Beldesi`nde faaliyet gösteren Heramis Termal Tatil Köyü`nün 2010 yılında faaliyete başladığı, aynı yıl içerisinde hazırlanan projeye yakın bir bölgede 350 hektarlık alana jeotermal arama ruhsatı alındığı ve 2 yıl içerisinde değişik firmalara 60 noktada jeofizik çalışması yaptırıldığı bildirildi.
Heramis Termal Turizm A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Aydın, Heramis Termal Turizm olarak mavi bayraklı plaj, 5000 m2 kapalı alan SPA merkezi ile bölgeye hizmet verdiklerini söyledi.
Devam eden çalışmaların neticesini aldıklarını belirten Aydın, "Altınoluk`ta bir ilk olarak bu noktada, Jeolojik ve jeofizik çalışmalarına 2 yıl önce başlanmıştı. Gelinen bu noktada 750 metre sondaj çalışması yapılmış ilk ölçümlerde kuyu sıcaklığımız 44°C olarak tespit edilmiş, Termal Su debimiz saniyede 20 litredir. Başardığımız bu mutlu gelişme Heramis Termal Tatil Köyü projesi için ne kadar önem arz ediyorsa, bölge ve ülke ekonomisi açısından da bir o kadar önemli. Biz bu bölgenin yatırımcıları olarak elde etmiş olduğumuz suyun ihtiyacımızdan fazlasını bu bölgenin kalkınması ve termal turizmin gelişmesi açısından yeni yatırımcılara termal suyu  vermeyi de taahhüt ediyoruz. Bu sondaj çalışmalarında, tüm kamu kurum ve kuruluşlara, GM Mühendislik firması ve teknik ekibine, emeği geçen bütün gönül dostlarımıza teşekkür ediyor, vatana, millete ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli