Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Altınoluk´ta Barış Günü etkinliği

Altınoluk´ta Barış Günü etkinliği

Edremit Belediyesi e Sosyal Demokrasi Vakfı (SODEV) tarafından 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle Altınoluk Mahallesi´nde bir program gerçekleştirildi.

Edremit Belediyesi e Sosyal Demokrasi Vakfı (SODEV) tarafından 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle Altınoluk Mahallesi´nde bir program gerçekleştirildi.
Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, CHP Balıkesir Milletvekilleri Namık Havutça, Ahmet Akın, Mehmet Tüm, çok sayıda CHP´li Milletvekili ve Belediye Başkanının katıldığı etkinlikte barış güvercinleri uçuruldu.
Antandros Amfi Tiyatro´da gerçekleştirilen etkinlikte ?Savaşa Hayır?, Yurtta barış, dünyada barış?, ?Savaş bir cinayettir? dövizleri açıldı. Gezi olaylarında hayatını kaybeden Berkin Elvan´ın annesi Gülsüm Elvan´da katılımcıları selamladı. Güneşin Çocukları grubunun şiirlerinden sonra SODEV Başkan Vekili Ferihan Karasu, CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm ve Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka birer konuşma yaptı.
Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka konuşmasında ?Dünya´nın tüm emperyal güçlerine karşı kafa tutarak milli bir mücadele veren ve bu mücadeleden alnının akı ile çıkan Türk ulusu, dün olduğu gibi bugün de barışı savunmak zorundadır. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün çizdiği yolda yürüyerek, onun ilkelerinden ayrılmadan ve "Yurt´ta sulh, cihanda sulh" ilkesini kendimize şiar edinerek; Türk´ü, Kürt´ü, Laz´ı, Çerkez´i, Abaza´sı ve Boşnak´ı ile bir bütün halinde kardeşliğimizi kalıcı şekilde tesis edebilir ve ebediyete kadar savunabiliriz. Biz, Türkiye Cumhuriyeti´nde barış istiyoruz, kardeşlik istiyoruz, insan sevgisi istiyoruz. Kimsenin dili, dini, rengi ve mezhebi bizi ilgilendirmiyor. Bu ülkede, "Bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine" yaşamak isteyen herkesle bir arada olmak istiyoruz. Dilimiz, BARIŞ olsun. Diliniz, BARIŞ olsun? dedi.

/resimler/2015-9/3/1319153553602.jpg
Konuşmaların ardından Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, SODEV Başkan Vekili Ferihan Karasu, etkinliğe katılan CHP´li Milletvekilleri ve belediye başkanları sahneye davet edilerek barış güvercinlerini gökyüzüne saldılar. Son olarak özgün müziğin ünlü isimlerinden İkkay Akkaya sahne alarak barış türküleri seslendirdi.
Haber Merkezi



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli