Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Altın Fiyatları

Altın Fiyatları

Türkiye ve dünya genelinde, piyasaların en fazla tercih edilen yatırım araçlarından biri olan <a hrefhttp://www.altinvefiyatlari.com reldofollow><b>altın</b></a>, birçok farklı noktada tasarrufun, ya

Türkiye ve dünya genelinde, piyasaların en fazla tercih edilen yatırım araçlarından biri olan altın, birçok farklı noktada tasarrufun, yatırımın ana gövdesini oluşturuyor. Altın yatırımcısı genellikle belirli bir grupla sınırlı değil, halkın her kesiminden insanlar gerek yatırımın güvenilirliği, gerek de tasarrufun kısa ve orta vadede ciddi faydalar getirmesi açısından altına yatırım yapmaktalar. 

Altın fiyatları da, bu bağlamda çok ciddiye alınan, altına yatırım yapmak isteyen ya da birikmişini altın ile tasarruf olarak değerlendirmek isteyen her kesimden insanın takip ettiği konu. Birçok piyasada altın fiyatı farklı kategorilerde sınıflandırılıyor ve yazılı görsel medyada yer buluyor. Altın fiyatlarına ilişkin çeşitli değerlendirmeler, altının yükselişi ve düşüşü üzerine farklı analizler, kısacası altın piyasasına dair her ne varsa artık takip etmek çok kolay. Altın alımı ve satımı ile ilgilenip, kısa vadede kar elde etmeyi amaçlayan yatırımcıların da, altın fiyatlarını medyadan takip etmesi önerilebilir, ancak piyasada altın fiyatı durağan bir çizgi sergilemiyor, özellikle de kısa vadeli işlemler göz önüne alındığında, altın fiyatlarını genel çerçeveden izlemek yerine anlık takip etmek daha da önemli. Eğer altının günlük ve hatta saatlik zaman dilimlerindeki hareketlenmelerinden bir kazanç düşünüyorsanız, yapmanız gereken kesinlikle internetten ve hatta mobil akıllı telefon uygulamalarından ekonomi servislerini takip etmek. Çevrimiçi finans servisleri ile altının anlık düşüş ve çıkışlarından haberdar olabilir, yatırım tutarınız her ne olursa olsun anlık çekim talepleri gönderebilirsiniz.

Peki altın fiyatları neye göre çıkıyor?

Altın fiyatlarının düşüşü ya da yükselişi birçok faktöre bağlı bir konudur, yalnızca gündemsel olaylar veya piyasa etkileşimi bu anlamda belirleyici değildir. Eğer altına yatırım yapıyorsanız, altın fiyatlarının grafiği sizin için bir referanstır ancak bu hareketlenmelere hangi faktörlerin dahil olduğu konusunda ise bir fikir ortaya koymak kolay değildir. Piyasada altın fiyatı kısacası birçok faktörün etkimesi ile ortaya çıkan bir konudur ve eğer altın yatırımcısı iseniz, kısa ve orta vadede kazançlarınız size dönebilir, bunu önceden tahmin etmek oldukça zor. Hiçbir ekonomi analisti dahi bunu başaracak öngörüyü yakalayamaz ama altının grafiğinden yola çıkılarak uzun vadede kar elde etmek çok zor bir şey değildir, eğer sabırlı ve tutarlı bir yatırım modeli düşünüyorsanız, kesinlikle altın yatırım danışmanlarının fikirlerine de kulak asmalısınız. Altın piyasaları konusunda gerçekten bilgi sahibi olan, bugüne değin birçok finansal hareketlenme görmüş ve hepsinin altyapısını, arka planını gerçekten bilen kalifiye altın yatırım danışmanlarına uzun vadede yapacağınız yatırımı ve kazanmak istediğiniz tutarı söylerseniz, kağıt üstünde birkaç işlemle yatırımınıza yönelik bir yol haritası çıkarılabilir. 

Altın yatırımcısı neye göre karar vermeli?

Altın yatırımından dediğimiz gibi birçok bileşen bulunuyor. Bunlardan en önemlisi belki de, politik gündem ve siyasi istikrar. Eğer altın almak istiyorsanız, altının grafiğine bakara en düşük olduğunu tahmin ettiğiniz noktada alım yaparsınız. Ancak bu noktayı belirlemek zordur. Politik atmosfer ile altın yatırımı arasında ilişkiyle ilgili bir görüş ortaya koymak gerekirse şu söylenebilir, bugüne kadar birçok seçim atmosferi yaşandı ve politik anlamda gergin denilebilecek gündem ekonomik gündemimizi de etkiledi. Ancak ekonomik gündem, altının seyrine doğrudan etki edecek varsayımı yapılırsa, kesinlikle seçim öncesi ve sonrası dönem örnek gösterilebilir. Özellikle genel seçimler sonrası siyasi atmosfer toplanır ve istikrar belirtileri gündemi etkilerse, altın fiyatları artışa geçebilir ve piyasada altın fiyatı endeksi yaşanan bu durumdan, yükselişe geçerek bir cevap verebilir. Bu bakımdan sürecin de önemini vurgulamak lazım. 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false