Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

ALTIN KEMER OKULU´NUN OLDU

ALTIN KEMER OKULU´NUN OLDU

Uğur, yağlı güreşimizi dünya markası yapmaya kararlı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Karesi Belediyesi tarafından bu yıl 37.si düzenlenen Geleneksel Kurtdereli Güreşleri´nde üst üste 3. kez başpehlivanlığı kazanan Orhan Okulu altın kemerin daimi sahibi oldu.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Karesi Belediyesi tarafından bu yıl 37.si düzenlenen Geleneksel Kurtdereli Güreşleri´nde 74´ü başpehlivan olmak üzere 1.300´e yakın pehlivan ?Dualı Çayır?da rakipleri ile karşı karşıya geldi. Kurtdereli Er Meydanı´nda düzenlenen güreşler İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başladı. Dev Türk Bayrağı ile milli birlik ve beraberlik pankartlarının açıldığı geçiş törenine tribünlerdeki vatandaşlar da Türk Bayrağı´nın geçişini ayakta izleyerek, alkışlarıyla destek verdi. 37. Geleneksel Kurtdereli Güreşleri; Küçük Orta Küçük Boy, Tozkoparan Boy, Teşvik 2 Boy, Minik 1 ve Minik 2 Boy, Deste Büyük Boy, Deste Orta Boy, Deste Küçük Boy, Ayak Boy ve Baş Altı ve Başpehlivanlık kategorilerinde düzenlendi.
Kurtdere Er Meydanı´nda Baş Pehlivanlık güreşlerinin finalinde, Orhan Okulu ile Ali Gürbüz karşılaştı. Finalde yaklaşık bir saatlik mücadelenin ardından rakibini yenen Orhan Okulu, başpehlivanlığı kazandı. Bu organizasyonda üst üste 3. kez başpehlivanlığı elde eden Orhan Okulu, altın kemerin de daimi sahibi olmayı başardı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Kurtdere´nin bu sene de ağası oldu. Kurtdere Er Meydanı´nda kıran kırana geçen güreşlerde Orhan Okulu Altın Kemerin sahibi olurken Ali Gürbüz 2., Serhat Balcı ise 3´üncü oldu.
Güreşlere katılanlara hitap eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Kurtdere´nin "Dualı Çayır" olarak anıldığını hatırlatarak, şunları kaydetti: ?Yağlı güreşleri dünyaya tanıtmak için kapalı güreş meydanı yapıp, yılın 12 ayı güreş düzenlemek istiyoruz. Biz ata sporumuzu hak ettiği yerlere getirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Nasıl Kurtdereli Mehmet Pehlivan gibi pehlivanlarımız Amerika´da, Avrupa´da yağlı güreşimizi temsil etmişlerse, bundan sonra istiyoruz ki biz dünyanın birçok yerinde bu yağlı güreşimizi temsil edelim. Bunun için yağlı güreşlerimizin 12 ay yapılması için çalışmalar yapıyoruz. Yağlı güreşlerimizi marka yapıp dünyaya tanıtacağız. Büyükşehir olarak her şeye hazırız"
Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı ise güreşçilerin finalde oldukça dikkatli ve güzel bir mücadele sergilediklerini söyledi.
Güreşler sonrasında Başpehlivanlık kazanan Orhan Okulu´ya madalyası ve altın kemeri Vali Ersin Yazıcı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur tarafından verildi. Dereceye giren diğer güreşçilere de ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Ayrıca Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın tarafından Başkan Uğur´a yağlı güreşe verdiği desteklerden dolayı plaket sunuldu.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: ALTIN KEMER OKULU OLDU
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli