Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Altın Karınca ödülü Sındırgı´ya gitti

Altın Karınca ödülü Sındırgı´ya gitti

Sındırgı Belediyesi, belediyeciliğin Oscar´ı Altın Karınca ödülünü kazandı.

Sındırgı Belediyesi, belediyeciliğin Oscar´ı Altın Karınca ödülünü kazandı.
Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen 7. Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri proje yarışmasında ?Üniversiteli Eller, Renkli Şehirler? projesi ile Yerel Kalkınma ve İşbirliği kategorisinde Belediyeciliğin Oscar´ı Altın Karınca Ödülü´ne Sındırgı Belediyesi layık görüldü.
Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, ödülünü Marmara Belediyeler Birliği (MBB) ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Mevlüt Uysal´dan aldı.
Beşiktaş´ta bir otelde düzenlenen törene; MBB ve İBB Başkanı Mevlüt Uysal´ın yanı sıra ödül alan il ve ilçelerin belediye başkanları, temsilcileri ve çalışanları katıldı. Altın Karınca Ödül Töreni´nde yarışmaya müracaat eden 191 belediyenin katıldığı, 262 projeden 47´si; afet yönetimi, ulaşım, kültür-sanat, sosyal belediyecilik, şehircilik alt yapısı, kurumsal gelişim, sürdürülebilir çevre yönetimi, şehir teknolojileri, yerel kalkınma ve iş birliği alanında ödüle layık görüldü.
MBB tarafından belediye hizmetlerini teşvik ve tanıtma amaçlı düzenlenen Altın Karınca Belediyecilik ödülleri Yerel Kalkınma ve İşbirliği kategorisinde Balıkesir´in Sındırgı Belediyesi de ?Üniversiteli Eller, Renkli Şehirler" projesi ile birincilik ödülüne layık görüldü.
191 Belediyenin ve 262 proje ile katıldığı yarışmada 47 belediye ödüle layık görüldü. Nüfus ölçeğine göre en küçük ilçe olan Sındırgı Belediyesi en büyük ödülü aldı. Balıkesir ilçeleri arasında tek ödüle layık görülen ilçe yine Sındırgı oldu.
Haber Merkezi



mehmet avcı
5.12.2017 16:15:56
ilginç bir ödül. sokak boyamaktan başka bir şey yapmadılar. tamam iyi bir şey ama ilginç. sokak boyayana ödül verilmesi.. o kadar başarılı çalışma varken böyle bir şey yapılması.

hasan k.
5.12.2017 16:19:19
Ödül verilmesi güzel şey de keşke içi boş olmasa. Sokaklarda çamursuz, düz yol yok. köy gibi köyden daha kötü sındırgı. yorumuma katılmayan gelsin de bi görsün milletin halini. perişan ediyor halk bezdi iyice Ekrem başkandan.

  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli