Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Altıeylül kardeş şehri Azerbaycan´dan seçti

Altıeylül kardeş şehri Azerbaycan´dan seçti

Altıeylül heyeti Şeki´de bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Altıeylül heyeti Şeki´de bir dizi ziyaretlerde bulundu.
Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu beraberinde Milletvekilleri Ali Aydınlıoğlu, Kasım Bostan, Altıeylül Kaymakamı Bayram Gale, Belediye Meclis Üyeleri ve birim müdürlerinden oluşan heyet ile Azerbaycan´ın Bakü şehrine gitti. Heyet ilk olarak Türkiye Bakü Büyükelçiliğini ziyaret ettikten sonra Şeki şehrine geçti. Altıeylül Belediyesi heyeti burada Şeki´de İslam Medresesini ziyaret ederek, Kurs Müdürü Abdurrahman Nuri ile görüştü.
Ziyaretin ardından Milletvekilleri Ali Aydınlıoğlu, Kasım Bostan, Altıeylül Kaymakamı Bayram Gale, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Gence Başkonsolosu Orhan Işık, Seki Belediye Başkanı Ersad Ibadov ve heyet 1761 yılında yapılan tarihi Seki Han Sarayını gezerek yetkililerden bilgi aldı. Tarihi hanın incelenmesinin ardından heyet, Şeki Valisi Elhan Usubov´u ziyaret etti. Vali Usubov ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, darbe girişimi nedeniyle başsağlığı diledi ve Türk milletinin birlik ve beraberliğini tüm dünyaya gösterdiğini ifade etti.
Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, ?Altıeylül ismini Balıkesir´in kurtuluşundan alıyor. Balıkesir İstanbul, İzmir ve Bursa´ya çok yakın. İlimiz tarım ve hayvancılık şehri. Maden yönünden çok zengin bir şehiriz. Jeotermal suyumuz oldukça fazla. Balıkesir Türkiye´nin en güzel illeri arasında yer alıyor. Belediye olarak 2,5 yıl önce kurulduk. Kardeş Azerbaycan´da kardeş belediye istiyorduk, Şeki Belediyesi ile görüşüp bağlarımızı güçlendirelim dedik. İki devlet tek milletiz, can kardeşiz. Kültürel ve teknik açılardan bilgi paylaşımı yaparak kardeşlik görüşmelerini arttıracağız. Sizleri de Balıkesir´de ağırlamayı arzu ediyoruz? dedi.
Vali Usubov ziyaretinden sonra heyet, Şeki Belediye Başkanı Ersad İbadov´u ziyaret etti. Heyet Başkan Usubov´dan Şeki hakkında bilgi aldı, Altıeylül´ü ve Balıkesir´i anlattı. Kardeş belediye görüşmesi sıcak ve samimi ortamda gerçekleşti. Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli