Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

Altıeylül İlçesinde tarihi binalar restore ediliyor

Altıeylül İlçesinde tarihi binalar restore ediliyor

Altıeylül Belediyesi Konakpınar Mahallesinde bulunan, tarihi İlkokul ve Ortaokulu restore ettiriyor.

Altıeylül Belediyesi Konakpınar Mahallesinde bulunan, tarihi İlkokul ve Ortaokulu restore ettiriyor. Mülkiyeti hazine dairesine ait olan tarihi yapının 1936 yılında tek katlı tuğladan inşa edildiği, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından taşınmaz kültür varlığı olarak tescillendiği biliniyor.
Altıeylül İlçesi sınırları içerisinde bulunan tarihi yapının 1910 yılında yöreye gelen göçmenler tarafından 1936 yılında tek katlı tuğladan inşa edilip yakın tarihe kadar eğitim amaçlı kullanıldığı mahalle sakinlerince sık sık dile getiriliyor.
Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, tarihi yapıda incelemelerde bulundu. Yetkililerden bilgi alan Başkan Kafaoğlu; ??Ecdadımızın yıllar önce zor şartlar altında inşa ettiği bu tarihi eğitim kurumuna sahip çıkarak yeniden hayata geçireceğiz. Ekiplerimiz binanın restitüsyon çalışmalarını yaparak, rölöve analiz raporlarını çıkardılar. Tarihi yapıya zarar vermeden birebir aynı olarak restorasyonunu, belediyemiz tarafından en kısa zamanda yapacağız. Beş dönüm arazinin içerisinde bulunan iki tarihi binamız Gençlik Merkezi olarak hizmet verirken bahçesi de, sporcuların kamp yeri olarak kullanılacak? dedi.
Başkan Kafaoğlu ?Restore edilmesi ile ilçemizde bir kültür varlığı daha gün ışığına çıkarılmış ve gelecek nesillere ulaşmasında katkı sağlamış olacağız? diyerek sözlerine ekledi. Haber Merkezi



  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı